Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

2021. gadā Jelgavā reģistrētajiem jaundzimušajiem populārākie vārdi – Sofija un Roberts

Jelgavā meitenēm populārākas vārds ir Sofija, bet zēniem – Roberts.

Pagājušajā gadā Jelgavā reģistrētie populārākie vārdi meitenēm ir Sofija, Amēlija, Emīlija, Alise, Estere, Keita un Nora. Savukārt populārākie pērn reģistrētie zēnu vārdi ir Roberts, Olivers, Emīls, Toms un Teo, informē Jelgavas valstspilsētas Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aizvadītajā gadā Jelgavas valstspilsētas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 628 jaundzimušie – 316 meitenes un 312 zēni, kas ir par 68 mazuļiem mazāk nekā 2020. gadā. No visiem aizvadītajā gadā Jelgavā reģistrētajiem jaundzimušajiem 212 dzimuši nereģistrētā laulībā, 238 mazuļi ir pirmais bērns ģimenē, bet viens jaundzimušais – divpadsmitais bērns ģimenē.

2021. gadā Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā laulības reģistrējuši 474 pāri. Kopējais laulību skaits Jelgavā pērn salīdzinājumā ar 2020. gadu nav būtiski mainījies – 2020. gadā reģistrētas 470 laulības. Ārpus Jelgavas valstspilsētas Dzimtsarakstu nodaļas telpām reģistrētas 68 laulības.

Populārākā vieta laulību reģistrācijai ārpus nodaļas telpām jau vairākus gadus ir Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa skatu laukums. “Jā” vārdu viens otram jaunie pāri teikuši arī Jelgavas pilī, “Villa Medem”, Jelgavas cietumā, Pasta salā, Jelgavas pils saliņā, Pilssalas skatu tornī un savā privātīpašumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā aizvadītajā gadā šķirtas 162 laulības. Savukārt Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamentam lēmuma pieņemšanai nosūtītas 48 vārda, uzvārda maiņas lietas.

Aizvadītajā gadā Jelgavas valstspilsētas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 1310 miršanas fakti, kas ir par 303 vairāk nekā 2020. gadā.

Foto: pixabay.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.