Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

2022. gada labākie sportisti Jelgavā – Bērziņš un Čamane

22. decembra vakarā Jelgavā aizvadīts tradicionālais sporta gada balvas pasākums “Sporta laureāts 2022”. Par Jelgavas gada labākajiem sportistiem olimpiskajos sporta veidos atzīti smaiļotāja Melānija Čamane un šorttrekists Reinis Bērziņš, informē Jelgavas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par sasniegumiem sportā 2022. gadā sveikti 11 sportisti, seši treneri un piecas sporta komandas, kā arī sveikts pilsētas gada sporta skolotājs un pasniegta balva par ieguldījumu sportā. “Paldies par jūsu spēku un drosmi, ko izrādījāt, lai trenētos, piedalītos augsta līmeņa sacensībās un arī gūtu augstus sasniegumus,” pilsētas sporta saimes pārstāvjus sveica Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktors Juris Kaminskis, vēlot, lai 2023. gads Jelgavas sportistiem un treneriem būtu vēl raženāks. Jāpiebilst, ka gada sporta skolotāju sveica arī Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza, kura atzina – augstākā pilotāža pedagoga darbā ir spēja iedvesmot un aizraut.

Ar priekšnesumiem klātesošos priecēja cilvēki, kuri ar sportu ir uz “tu”: kikboksa treneris un pianists Oto Kovči, kurš savulaik ir strādājis par pasniedzēju arī Jelgavas Mūzikas vidusskolā un šobrīd trenē Jelgavas olimpieti karatistu Kalvi Kalniņu, divkārtējs Latvijas un 2019. gada Eiropas sporta jogas čempions Sandis Inzelbergs, futbola un basketbola raidījumu vadītājs komiķis un bijušais basketbolists Rūdolfs Kugrēns, kurš savulaik izbaudījis jelgavnieku sīkstumu Latvijas Jaunatnes basketbola līgas spēlēs, bijušais Jelgavas kanoe airētājs Miks Galvanovskis. Pasākumu vadīja arī bijušais Jelgavas kanoe airētājs, trīskārtējs 2022. gada Latvijas čempions un profesionāls aktieris Matīss Ozols.  

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

GADA SPORTISTS OLIMPISKAJOS SPORTA VEIDOS

Reinis Bērziņš – SK “Zemgale” šorttrekists šogad pārstāvēja Latviju Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, kā arī pirmo reizi savā profesionālā sportista karjerā izcīnīja medaļu kādā no Pasaules kausa posmiem – viņam 3. vieta 1500 metru distancē Pasaules kausa posmā Soltleiksitijā, ASV.

GADA SPORTISTE OLIMPISKAJOS SPORTA VEIDOS

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Melānija Čamane – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas smaiļotāja izcīnīja 6. vietu pasaules čempionātā juniorēm divniekos 500 metros, 7. vietu Eiropas čempionātā juniorēm divniekos 500 metros, 1. vietu starptautiskās sacensībās “Olimpic hopes” jaunietēm vieniniekos un divniekos 500 metros, kā arī ir daudzkārtēja Latvijas čempione pieaugušo un junioru konkurencē.

GADA TRENERIS OLIMPISKAJOS SPORTA VEIDOS

Artis Ābols – hokeja komandas “Zemgale/LLU” galvenais treneris. Hokeja komanda “Zemgale/LLU” galvenā trenera A.Ābola vadībā 2021./2022. gada sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

GADA SPORTISTS NEOLIMPISKAJOS SPORTA VEIDOS

Kristaps Blūmanis – ārmreslinga kluba “Legacy Jelgava” pārstāvis šogad kļuva par divkārtēju Latvijas, Eiropas un pasaules čempionu U-21 vecuma grupā – gan ar labo, gan ar kreiso roku – svara kategorijā līdz 75 kilogramiem. Vēl viņam 3. vieta Eiropas čempionātā pieaugušajiem ar kreiso roku svara kategorijā līdz 75 kilogramiem.

GADA SPORTA SPĒĻU KOMANDA

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Hokeja komanda “Zemgale/LLU” – hokeja kluba “Zemgale/LLU” komanda “Zemgale/LLU” 2021./2022. gada sezonā izcīnīja 1. vietu “Optibet” hokeja līgā un pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem. Savukārt šosezon komanda pārbauda spēkus arī Somijas pēc spēka otrajā līgā “Mestis” un kā valsts čempioni ieguva tiesības startēt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņā.

GADA PERSPEKTĪVĀKAIS SPORTISTS

Nikolass Deičmans – Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēknis šosezon ar panākumiem ir startējis daudzās sacensībās. Viņš izcīnīja 1. vietu 200 metros kompleksajā peldējumā un 2. vietu 400 metros kompleksajā peldējumā, 100 metros brīvajā stilā, 4×100 metru kombinētajā stafetē un 4×100 metru brīvā stila stafetē Baltijas čempionātā jauniešiem. Viņš izcīnīja 1. vietu 50 metros brīvajā stilā, 50 metros tauriņstilā un 200 metros kompleksajā peldējumā starptautiskās peldēšanās sacensībās “Madwave challenge of Latvia/Stage 1”. Viņš izcīnīja 2. vietu 200 metru kompleksajā peldējumā un 3. vietu 4×100 metru kombinētajā stafetē Ziemeļvalstu čempionātā jauniešiem. Viņš arī pārstāvēja mūsu valsti Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, ir daudzkārtējs Latvijas čempions pieaugušo, junioru  un jauniešu konkurencē, kā arī ir labojis vairākus Jelgavas rekordus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

GADA SPORTA SKOLOTĀJS

Olga Fjodorova – skolotāja, kas nebaidās no pārmaiņām. Olga aktīvi iesaistījusies jaunā izglītības satura ieviešanā: gan savā Jelgavas Pārlielupes pamatskolā, gan daloties pieredzē ar pilsētas un Zemgales reģiona skolotājiem. Kopā ar kolēģiem un vecākiem realizējusi ideju par riteņbraukšanas prasmju attīstīšanu sporta un veselības stundās, savukārt peldēšanas stundās skolēni apgūst arī drošību uz ūdens. Skolotāja iesaistījusies Latvijas Olimpiskās komitejas projektā “Sporto visa klase”, kā arī organizē dažādus sporta pasākumus Pārlielupes pamatskolā, tādējādi veicinot jaunās paaudzes interesi un iesaisti fiziskajās aktivitātēs.

PAR IEGULDĪJUMU SPORTĀ

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Normunds Hofmanis – sporta tūrisma kluba “Remoss” vadītājs. Normunds ir īstens jelgavnieks – šeit dzimis un audzis, šeit sācis savu profesionālo karjeru un joprojām darbojas Jelgavā. Viņa lielā aizraušanās – sporta tūrisms un alpīnisms. Kad 1991. gadā Normunds sāka strādāt par sporta skolotāju tagadējā Jelgavas Valsts Spīdolas ģimnāzijā, viņš izveidoja arī sporta tūrisma pulciņu, bet 1998. gadā nodibināja  tūrisma klubu “Remoss”, kas joprojām aktīvi darbojas. “Remosa” pārstāvji ir piedalījušies Eiropas alpīnisma tehniskās disciplīnas ledus kāpšanas čempionātā, kā arī tikuši iekļauti Latvijas izlases sastāvā sacensībām īstās klintīs, kur izcīnītas medaļas. “Remoss” arī rīko sacensības – Latvijas čempionātu, ikgadējās “Remosa” piedzīvojumu sacīkstes visiem aktīvās dzīves piekritējiem, sacensības alpīnisma tehnikā, kas jau divas reizes notikušas tepat šajā hallē un pulcējušas līdz šim lielāko ārzemju komandu skaitu Latvijas sacensībās. Normunds tiešām mīl to, ko dara, un nelaiž garām nevienu iespēju popularizēt sporta tūrismu un klinšu kāpšanu: viņš ir ne tikai interešu izglītības pasniedzējs jaunrades namā “Junda”, bet arī labprāt iesaistās pilsētas pasākumos un piedāvā sportiskas aktivitātes jelgavniekiem un pilsētas viesiem.

SPORTA SERVISA CENTRA SPECIĀLĀ BALVA

Edgars Bergs – Jelgavas vieglatlētikas kluba paravieglatlēts IWAS pasaules spēlēs izcīnīja 2. vietu lodes grūšanā, starptautiskās sacensībās “World Para Athletics Gran Prix” izcīnīja 3. vietu lodes grūšanā, kā arī ieguva Latvijas čempiona titulu lodes grūšanā. Gūt panākumus Edgaram palīdzēja trenere ir Maija Ukstiņa.

PAR AUGSTIEM SASNIEGUMIEM SPORTĀ

Sportisti

Roberts Lagzdiņš – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas kanoe airētājs izcīnīja 2. vietu Eiropas U-23 čempionātā kanoe airēšanā vieniniekos 1000 metros, izmēģināja spēkus pasaules čempionātā pieaugušajiem, kur airēja vieniniekos 500 un 1000 metrus. Ir trīskārtējs Latvijas čempions kanoe airēšanā – vieniniekos 500 un 1000 metros un četriniekos 500 metros.

Edgars Krūmiņš – 3×3 basketbolists izcīnīja 2. vietu FIBA Europe Cup jeb Eiropas čempionātā un 3. vietu FIBA Pasaules tūres kopvērtējumā.

Renārs Krastenbergs – hokejists. Viņš pārstāvēja Latvijas izlasi Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs un bija rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs.

Kalvis Kalniņš – karatists. Izcīnīja 7. vietu Pasaules spēlēs svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.

Tomass Štolcermanis – kartinga braucējs. Viņš izcīnījis 1. vietu sacensībās “WSK open cup” OK klasē, sacenībās “2022 SKUSA SuperNats” KA100 klasē, 7. vietu  FIA pasaules čempionātā OK klasē, 2. vietu sacensību “Champions of the Future” seriāla 1. posmā un 3. vieta 4. posmā OK klasē. Tomass ir “Ferrari” braucēju akadēmijas jauno talantu atlases nometnes dalībnieks.

Māris Jānis Šternmanis – Jelgavas Ledus sporta skolas šorttrekists Latvijas jauniešu izlases sastāvā piedalījās Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā, kā arī izcīnīja 2. vietu ISU starptautiskās sacensībās junioriem.

Treneri

Juris Lauris – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas smaiļošanas treneris. Viņa audzēkne Melānija Čamane šosezon lieliski nostartēja Eiropas un pasaules čempionātā smaiļošanā juniorēm, kā arī starptautiskās sacensībās “Olimpic hopes” un Latvijas čempionātā junioriem un pieaugušajiem.

Sergejs Bobkovs – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas kanoe airēšanas treneris. Viņa audzēknis Roberts Lagzdiņš izcīnīja 2. vietu Eiropas U-23 čempionātā, piedalījās pasaules čempionātā pieaugušajiem un kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu.

Astra Ozoliņa – Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas trenere. Viņas audzēknis Nikolass Deičmans ir daudzkārtējs Latvijas čempions pieaugušo, junioru  un jauniešu konkurencē, viņam ir godalgotas vietas Baltijas un Ziemeļvalstu čempionātā jauniešiem, starptautiskās sacensībās “Madwave challenge of Latvia/Stage 1”, kā arī viņš pārstāvēja Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā.

Evita Krievāne – Jelgavas Ledus sporta skolas un SK “Zemgale” šorttreka trenere. Viņas audzēknis Reinis Bērziņš piedalījās Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs un izcīnīja savu pirmo medaļu Pasaules kausa posmā, savukārt Māris Jānis Šternmanis piedalījās Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā un izcīnīja 2. vietu ISU starptautiskās sacensībās junioriem.

Maija Ukstiņa – vieglatlētikas trenere. Viņas audzēknis paravieglatlēts Edgars Bergs IWAS Pasaules spēlēs izcīnīja sudraba medaļu un guva panākumus arī citās sacensībās šosezon.

Komandas

Hokeja komanda “Zemgale Juniors” – Jelgavas Ledus sporta skolas komanda 2021./2022. gada sezonā izcīnīja 1. vietu Latvijas Junioru attīstības hokeja līgā.

Basketbola komanda “Jelgava” – kluba BK “Jelgava” komanda 2021./2022. gada sezonā izcīnīja 1. vietu Latvijas Nacionālajā basketbola līgā.

Sieviešu volejbola komanda “Jelgava” – volejbola kluba “Jelgava” komanda 2021./2022. gada sezonā kļuva par Superkausa 2022 ieguvējām. Meitenes ir arī Latvijas vicečempiones.

Futbola komanda “FS Jelgava” – komanda 2021./2022. gada sezonā kļuva par Nākotnes līgas čempioniem un ieguva tiesības nākamsezon startēt Latvijas futbola virslīgā.

Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.