Tā ir normāla prakse fermerim darbā pieņemt strādniekus. Bet lielākā daļu saimniecību Latvijā cenšas iztikt ar savas ģimenes spēkiem.
Tā ir normāla prakse fermerim darbā pieņemt strādniekus. Bet lielākā daļu saimniecību
Latvijā cenšas iztikt ar savas ģimenes spēkiem. Vai ES lauku saimniecības pastāv
ģimenes fermas formā?
Arī ES lauku saimniecības pamatā ir ģimenes bizness. Tikai 10% no kopējā darbaspēka lauksaimniecībā nodarbināti strādnieki no malas. Visvairāk svešo laukstrādnieku ir Spānijā (17%), Itālijā (12%) un Grieķijā (11%), kur saimniecības plašāk nodarbojas ar daudzgadīgo augu audzēšanu un dārzkopību.
Kopumā darbaroku skaits lauksaimniecībā joprojām samazinās – desmit gadu laikā strādājošo kļuvis mazāk par 30%.
Pēc «Eurostat» datiem sagatavojis Saeimas ESIC