Daiga Stankevica, pensionāre, agrāk strādājusi par pavāri Jelgavā, Vircavā un Ozolniekos: «Jaunībā biju aizrautīga ēdienu gatavotāja. Tikko biju beigusi pārtikas tehnologus, patika eksperimentēt. Kad strādāju par pavāri, bieži piedalījos konkursos ar pašas receptēm. Esmu pat Rīgā ieguvusi vairākas pirmās vietas.»
Ar dārzeņiem un gaļu pildīti svaigi gurķiNepieciešams: trīs svaigi gurķi, 100 g vārītas liesas gaļas (piemēram, vistas), ola, tomāts, trešdaļa glāzes krējuma, salātu lapas, zaļumi.Gurķus gareniski pārgriež, izņem sēklotni. Izvāra gaļu un olu. Pēc tam tos un arī tomātu sagriež gabaliņos, ber traukā, pievieno krējumu un zaļumus. Gurķu pusītes pilda ar sagatavoto masu. Kārto uz lēzena šķīvja, kas izklāts ar salātu lapām. Pasniedz kā uzkodas. Burkānu kūka ar biezpienuNepieciešams: divi lieli burkāni, 160 g biezpiena, glāze brūnā cukura, divas olas, 250 g miltu, pusglāze žāvētu dzērveņu, divas tējkarotes cepamā pulvera, tējkarote kanēļa, šķipsniņa sāls. Krēmam: 150 g biezpiena, divas trīs ēdamkarotes iebiezinātā piena, citrona miziņa.Biezpienam pievieno cukuru, eļļu un sablenderē. Pēc tam pa vienai puto klāt olas. Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un kanēli, pievieno biezpienam. Tad liek klāt smalki sarīvētus burkānus un samaisa. Iemaisa arī dzērvenes. Mīklu liek ietaukotā veidnē un 175 grādu temperatūrā cep aptuveni piecdesmit minūtes. Kad kūka gatava, to izņem no veidnes un atdzesē. Traukā sajauc iebiezināto pienu, biezpienu un rīvētu citrona miziņu, ar krēmu apsmērē kūku, un tā ir gatava.