Daiga Kūma, friziere, zīda apgleznotāja no Jelgavas: «Tā kā sākusies vasara un pikniku laiks, vēlējos piedāvāt īsas un vienkāršas, taču, manuprāt, noderīgas receptes, kas atsvaidzinās jebkuru vasaras maltīti. Man pašai ikdienā patīk radošas lietas – gatavot ēst, apgleznot zīdu, nodarboties ar rokdarbiem un floristiku.»
Ātrie gurķīši (piedeva pamatēdienam)Nepieciešams: kilograms svaigu gurķu, buntīte diļļu, desmit daiviņas ķiploku, karote rupjā sāls.Gurķus sagriež nelielās ripiņās vai šķēlītēs, saspiež ķiplokus un liek traukā. Pievieno sāli un sagrieztas dilles, noslēdz trauku ar vāku un sakrata, līdz izdalās sula. Var pasniegt kā atsvaidzinošu piedevu jebkuram pamatēdienam.Vistu akniņu rullīšiNepieciešams: svaigas vistu akniņas, kūpinātas vistu krūtiņas, garšviela «Vegeta», irbulīši vai zobu bakstāmie.Svaigas vistu akniņas pa vienai ietin garās kūpinātas krūtiņas šķēlītēs, pievieno garšvielu «Vegeta» un sasprauž ar irbulīti. Pēc tam liek cepties 180 grādu temperatūrā, līdz vistu akniņas kļūst zeltaini brūnas. Var pasniegt gan siltas, gan atdzisušas.Zemeņu kokteilisNepieciešams: svaigas zemenes, cukurs, saldais krējums, piens. Svaigas zemenes sablenderē ar cukuru. Saputo saldo krējumu, kuram pirms tam pievienots cukurs. Tad lēni vienā traukā zemeņu masu samaisa ar putukrējumu. Pēc tam kārto trauciņos un pārlej ar pienu. Zemeņu vietā var izmantot arī citas ogas.