Dace Stankeviča, Jelgavas poliklīnikas medicīnas māsa:
Viņas ikdienas darbs saistīts ar skaistumkopšanu, palīdzot cilvēkiem tikt galā ar dažādām ādas un estētiska rakstura problēmām. Bet viens no Daces hobijiem ir rosīšanās virtuvē. Viņa allaž savus mīļos un arī kolēģus pārsteidz ar kādu virtuvē tapušu brīnumu. Poliklīnikas kolēģi zina par Daces vaļasprieku un atzinīgi to novērtē. Patlaban Jelgavā ir gripas un saaukstēšanās laiks, tāpēc Dace iesaka vīrusiem pretī stāties ar vitamīniem bagātu un veselīgu pārtiku. «Mums jāpatur prātā, ka dzīvojam zemē, kur trūkst saules un vitamīnu, tāpēc svaigi un imunitāti spēcinoši salāti būs tieši laikā,» uzsver D.Stankeviča.Kabaču veltnīšiNepieciešams: maltā gaļa, ķimenes, ķiploks, pipari, sāls, ola, kabacis. Mērcītes pagatavošanai – krējums, kam pievienots ķiploks, dilles, sāls un pipariPagatavošana No maltās gaļas un pārējām sastāvdaļām pagatavo kotlešu masu. Kabaci nomizo un ar dārzeņu mizojamo nazīti visā garumā sagriež strēmeles. No maltās gaļas veido garenas kotletītes, kurām apkārt kā pa spirāli tin kabaci. Veltnīšus rindiņā kārto cepamajā pannā, pāri pārklāj foliju un 40 minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Pēc tam pāri pārlej iepriekš sagatavoto krējuma mērcīti un liek pacepties vēl uz 20 minūtēm (kabaču vietā var izmantot cukīni).Ziemas spēcinošie salātiNepieciešams: apaļā selerijas sakne, divi burkāni, viens liels skābs ābols, citrons, sarkanais sīpols, garšvielasPagatavošana Sastāvdaļas sarīvē, pievieno maltus melnos piparus, sāli, citrona sulu, nedaudz cukura. Visu samaisa un pasniedz. Gardie ābolīšiNepieciešams: āboli, kanēlis, cukurs, saldais krējumsPagatavošanaĀbolus pārgriež uz pusēm un izņem serdi, tad «sasēdina» cepamajā pannā, apkaisa ar kanēli, cukuru un cep, kamēr gatavi. Kad āboli atdzisuši, pasniedz ar putukrējumu.