Pikanta aukstā zupa. Nelielā ūdens daudzumā izvāra biešu lapas, pievieno sagrieztas skābeņu lapas un uzvāra.
Pikanta aukstā zupa
Nelielā ūdens daudzumā izvāra biešu lapas, pievieno sagrieztas skābeņu lapas un uzvāra. Atdzesē uz izberž caur sietu. Pievieno kefīru vai paniņas, sakuļ. Vārītas olas baltumus sakapā, bet dzeltenumus saberž ar sinepēm, sāli un sīpollokiem pēc garšas. Zupā iegriež svaigus gurķus un zaļumus.
Aukstā zupa ar gaļu un kvasu
1 litrs kvasa, 300 g jebkuras liesas vārītas vai ceptas gaļas, 2 vārītas olas, 2 svaigi gurķi, 1/2 glāze skāba krējuma, daudz dažādu sakapātu zaļumu, sāls, cukurs un sinepes pēc garšas.
Gaļu un gurķus sagriež smalkās strēmelītēs, olas sakapā. Maizes kvasā iejauc krējumu un pārējās zupas sastāvdaļas.
Raibie salāti
1 galviņa kraukšķīgu salātu, 1 kārbiņa savā sulā konservētas zivs, piemēram, tuncis, 1 sarkana un 1 dzeltena paprika, 1/2 tumšo olīvu, 1 svaigs gurķis, 2 cieti vārītas olas.
Salātu sastāvdaļas sagriež palielos gabalos (olas daiviņās, papriku – pusriņķos, gurķi – ripiņās, salātus saplucina), uzmanīgi izjauc un pārlej ar mērci, kuru pagatavo no eļļas, etiķa un garšvielām.