Pīrāgs ar burkāniem.
Pīrāgs ar burkāniem
Mīklai: 250 g miltu, 125 g sviesta vai margarīna, 1 ola un 1 olas dzeltenums, sāls.
Pildījumam: 1 kg burkānu, 150 g siera, 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu, 25 g rīvmaizes, 50 g krējuma, 3 ēdamkarotes buljona, sāls, pipari, 50 g sviesta.
Miltus samīca ar sāli, olu, olas dzeltenumu un saplucinātu sviestu. Mīklu izrullē uz plāts, veidojot apmēram 3 cm augstas maliņas. Cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Izvāra burkānus un sagriež smalkās skaidiņās. Sautē kopā ar buljonu, krējumu, sāli un pipariem 15 minūtes. Apkaisa ar pētersīļiem, noņem no uguns. Sieru sarīvē un tā lielāko daļu pārkaisa mīklai, tad liek burkānu masu. Pārkaisa atlikušo sieru, rīvmaizi, pārliek ar sviesta piciņām. Cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190 grādu temperatūrā. Var ēst gan aukstu, gan karstu.