Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Plītsstūris

Ābolu saldais ēdiens franču gaumē.

Ābolu saldais ēdiens franču gaumē
1 kg skaidiņās sagrieztu ābolu 50 g cukura, 1 tējkarote kanēļa, šķipsniņa muskatrieksta, 100 g sasmalcinātu riekstu. Mīklai: 125 g miltu, 50 g cukura, sāls, 125 g sviesta, 1 olas dzeltenums.
Ābolus samaisa ar cukuru, garšvielām un pusi no riekstiem. Masu saliek sešās ietaukotās un ar rīvmaizi izkaisītās veidnītēs (ieteicamais diametrs 10 cm, 4 cm augstas veidnītes malas).
Samaisa miltus, cukuru, sāli, sviestu, olas dzeltenumu un pārējos riekstus. Ja vajag, pievieno ūdeni, lai mīkla iegūtu vienmērīgu konsistenci. Mīklu sadala sešās daļās un izveido aplīšus 15 cm diametrā. Tos ieklāj formiņās, cieši piespiežot malas. Katra aplīša centrā ar nazi izdara krustveidīgu iegriezumu.
Cep cepeškrāsnī 40 – 45 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pasniedz galdā karstas vai aukstas ar visu veidnīti. Ja vēlas var pārliet ar vaniļas mērci.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.