
Cieni ēdienu jeb “nē” ēdiena izšķērdēšanai šajos Ziemassvētkos
Tuvojas gada visgaidītākais brīdis, kad jo īpaši vēlamies būt kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem. Ziemassvētkus var uzskatīt arī par svētkiem, kuros...
Tuvojas gada visgaidītākais brīdis, kad jo īpaši vēlamies būt kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem. Ziemassvētkus var uzskatīt arī par svētkiem, kuros...
Svinot rudeni un starptautisko Pastas dienu, ko gardēži visā pasaulē atzīmē 25.oktobrī, “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar vegāno ēdienu autori...
Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu! AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri...
Palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan...
Dārzeņu konservēšana un ievārījumu, čatniju, kompotu gatavošana vasarā ir īpaši aktuāla, jo šādi iespējams vēlākai lietošanai sagatavot produktus...
No vienas puses, uztura speciālisti uzskata, ka veselam cilvēkam atteikties no gaļas nav pamata, no otras – ar pārmērīgu gaļas patēriņu saista...
Receptes autore Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepti, kur vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais...
Ogas mazliet atlaidina, lai tās vieglāk sablenderēt. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina viendabīgā masā. Ja masa šķiet par biezu (daudz...
Domājams, neviens pārāk neapstrīdēs apgalvojumu, ka svaigi un kraukšķīgi dārzeņu salāti ir īsti piemērots ēdiens vasaras dienām. Ja ne kā citādi, tad...
Silta vasara nemaz nav iedomājama bez aukstās zupas baudīšanas. Kāpēc gan to nepaņemt uz pikniku vai izbraucienu draugu lokā. Sapildīta burkās vai...
Gan jau katram zināma sajūta, kad sakārojas kaut ko tādu, kā nav. Varbūt tas īpaši raksturīgi mūsdienām, kad atliek aizdoties uz veikalu un vari...
Ikdienas maltītē var iekļaut arī dažādus bārbekjū (BBQ) jeb grilētus ēdienus, turklāt tos var ātri pagatavot ne tikai uz atklātas uguns laukā, bet...
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere iesaka, kā ātri un vienkārši pagatavot veselīgu saldo ēdienu, kas...
Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli. Daudzās...
Pavasarī, kad organisms pēc ziemas ir novājināts, uzturā jāiekļauj pēc iespējas vairāk vitamīnu, un efektīvs veids, kā tos uzņemt, ir mikrozaļumi....
Pēc Lieldienu svinībām daudzos ledusskapjos visticamāk atrodami vairāki olu iepakojumi, vai jau novārītas olas “garlaikojas” ledusskapī un tā vien...
Daudziem no mums mājas režīmā jau rit trešā nedēļa un var gadīties, ka pa šo laiku ir pagatavotas visas ģimenes iecienītās receptes, griķi un rīsi ir...
Garšo burgeri un citas ātras uzkodas, tomēr apzinies, ka varētu dzīvot veselīgāk? Tas ir savienojams – gardus un veselīgus burgerus var pagatavot...
Gada tumšajā laikā, kad saules ir maz, teju katram mūsu valsts iedzīvotājam īpaši jāpiedomā par papildu D vitamīna uzņemšanu – to atzīst gan uztura...
Neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir piparkūku cepšana, taču lai uzburtu īstu svētku noskaņu, ir vērts pieņemt izaicinājumu un pašam izgatavot ne...