Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Receptes mīlētāju svētkiem

Biešu – puravu gratēns

Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vegāniska gratēna un sulīgas burkānkūkas recepti Valentīndienas vakariņām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biešu – puravu gratēns

(Gatavošanas laiks: 10 min + laiks cepšanai)
Sastāvdaļas:
5 bietes
2 puravi
120 ml dārzeņu buljona
400 ml kokosriekstu piena
4 ķiploku daiviņas
5 timiāna zariņi
sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1) Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.
2) Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.
3) Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un
piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai šīs visas
sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.
4) Šo maisījumu izlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep
iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40-50 minūtes.
5) Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!

Sirdi sildoša burkānkūka

Burkānkūka

(Gatavošanas laiks: 10 min + laiks cepšanai)
Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

150 ml rapšu eļļas
50 g cukura
120 g brūnā cukura (var izmantot balto)
3 olas
20 g vaniļas cukura
210 g pilngraudu kviešu miltu
1,5 tējkarote kanēļa
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
240 g smalki sarīvētu burkānu
50 ml paniņu
Sauja rupji sakapātu valriekstu
sauja rozīņu

180 g krēmsiera
150 g rikotas siera
1 ēdamkarote medus
1/2 tējkarote kanēļa
ogas rotāšanai


Pagatavošana:
1) Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā.
2) Pievieno rīvētus burkānus, samaisi.
3) Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.
4) Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.
5) Cep cepeškrāsnī (160 C grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu –
iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.
6) Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.
7) Pagatavo krēmu – saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to
kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles.
8) Rotā ar ogām.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.