Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Mazliet pikantas vakariņas, ar ko 20 minūtēs pārsteigt mīļoto

Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti, atklāj “Paulig” un “Santa Maria” mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasniedzot tako, katrs saliks vēlamo kombināciju pēc savām vēlmēm – asu tako ar gaļu, sieru vai izveidos veselīgu veģetāru tako ar pupiņām, dārzeņiem, gvakamoli. Lai Tex Mex vakariņas taptu ātrāk, droši palūdziet pārējiem vakariņotājiem vai mīļotajam, mīļotajai, kam tās veltāt, palīdzēt. Visticamāk, jebkurš nāks ar prieku palīgā!

Mazs noslēpums – kopīgi gatavojot, otru cilvēku var arī labāk iepazīt! Iespējams, šādā veidā arī mazināsies mulsuma brīdis pirms vakariņām, ja vēl neesat tik labi pazīstami. Ciemiņam labāk uzticēt paveikt vieglāko, piemēram, sagriezt dārzeņus – tā viņš noteikti jutīsies noderīgs, bet arī nebūs sajūta, ka strādāts par daudz.

“Mums patīk pulcēties pie laba ēdiena ar tiem, kuri mums rūp. Ar Tex Mex kopā būšana ir vēl lieliskāka! Lai baudītu vakariņās šo garšīgo un daudzveidīgo ēdienu, var šķist, ka bagātīgi klāts galds prasa daudz laika un pūļu! Tomēr tā nav – sagatavošanās ir ļoti viegla un prasīs tikai 20 minūtes – ja recepte sarežģītāka, tad nedaudz vairāk laika. Tako vakars kā kopīgi svētki ar mīļoto, vakariņas padarīs interesantākas un jautrākas, turklāt mūsu pieredze liecina, ka, vadoties pēc receptes, tako pagatavošana padodas pat iesācējiem virtuvē!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piemēram, atkarībā no izvēlētās receptes, iespējams kombinēt dažādas gardas piedevas, sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriezt dārzeņus, salikt visus pārējos produktus bļodiņās. Recepti var viegli izveidot arī tieši pirms vakariņām, atkarībā no tā, kas pieejams. Ja kārojas siltas tortiljas, tās viegli jāapcep sausā pannā vai jāuzsilda uz plāts cepeškrāsnī,” padomos dalās Inga Auziņa.

Pikantās vistas fahitas

Pikantās vistas fahitas

Klasiskās vistas fahitas ir ļoti viegli pagatavojamas. Pildiet mīkstās tortiljas ar pikantu vistas gaļu, rupji sagrieztiem dārzeņiem un maigo gvakamoli, lai pagatavotu gardas vakariņas!

Porciju skaits – 4

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Fahitas

Sastāvdaļas

0.5 iepakojums kviešu pilngraudu tortiljas, vidējās

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 paciņa “Santa Maria” Fahitas garšvielu maisījums

500 g vistas fileja

1 gabals sarkanā paprika

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 gabals sīpols

1 ēdamkarote eļļa

Pasniegšanai

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

zaļie salāti

gvakamole

1 buntīte koriandrs

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 gabals laims

Pagatavošana

  1. Sagrieziet vistas gaļu, sīpolus un sarkano papriku tievās strēmelītēs.
  2. Cepiet gaļu eļļā uz karstas pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievienojiet sīpolus un sarkano papriku.
  3. Pievienojiet garšvielu maisījumu un samaziniet plīts liesmu. Cepiet aptuveni 3 minūtes.
  4. Uzsildiet tortiljas, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
  5. Klājiet salātu lapas uz tortiljām. Lieciet fahitu pildījumu uz salātu lapām un virsū klājiet gvakamoli.
  6. Salokiet tortiljas un rotājiet ar laimu un koriandru.
  7. Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!

Veģetārs tako pildījums ar klasiskām piedevām

Veģetārs pildījums ar klasiskām piedevām

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

Veģetārais tako pildījums

450 g dārzeņi (pēc izvēles)

1 ēdamkarote eļļa

1 paciņa “Santa Maria” Tako garšvielu maisījums

100 ml ūdens

Piedevas

1 iepakojums “Santa Maria” laiviņas

150 g ledus salāti

200 g kukurūzas graudi

0.5 gabals gurķis

1 gabals sarkanais sīpols

200 ml gvakamole

1 burciņa “Santa Maria” Tako mērce, maigā

1 gabals mango

2 ēdamkarote. “Santa Maria” Zaļais halapenjo

200 ml skābais krējums

Pagatavošana

  1. Sagriez dārzeņus un apcep eļļā augstā temperatūrā.
  2. Samazini temperatūru, pievieno garšvielu maisījumu un ūdeni.
  3. Pavāri zemā temperatūrā 5 minūtes.
  4. Uzsildi tako laiviņas vai tortiljas atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
  5. Pasniedz tako pildījumu ar maizi un piedevām pēc savas izvēles.

Ieteikums! Pievieno skābajam krējumam vienu iepakojumu “Santa Maria” dip mērces maisījuma “American Ranch”

Foto: publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.