Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Tematiskās uzkodas Helovīna ballītei

Pesto – mocarellas “mūmijas”

Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pesto – mocarellas “mūmijas”

Sastāvdaļas

1 pilngraudu bagete vai cita iegarenas formas maize

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

pesto mērce

mocarella (vai cits iecienīts siers)

melnās olīvas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pagatavošana

Sagriez maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriez tās horizontāli uz pusēm.

Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sagriez sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.

“Mumificē” maizītes – kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos “mūmijas apģērbs”.

Sagriez plānās ripiņās melnās olīvas, liec uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C) līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!

Ar “indi” pildītas olas

Sastāvdaļas

  • 10 vistu olas
  • 2 ēdamkarotes sarkanās paprikas pulvera
  • 3 ēdamkarotes biešu sulas
  • 3 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • melnā sezama sēkliņas

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pagatavo cieti vārītas olas – verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.

Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.

Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).

Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.

Foto : Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.