Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Vai kafijas automāti var aizstāt zināšanas par kafijas pagatavošanu?

Īpaši kafijas baudītājiem un pazinējiem kafijas pagatavošana ir ikdienas rituāls, kur katra vissīkākā garšas nianse ir svarīga. Lai panāktu izcilu garšu nepietiek tikai ar kvalitatīvām kafijas pupiņām vai profesionālām kafijas pupiņu malšanas un pagatavošanas iekārtām, vajadzīgas ir arī zināšanas par tās pagatavošanu. Tādēļ Kafo.lv līdztekus daudzveidīgam kafijas aparātu, kafijas, trauku, apkopes produktu un aksesuāru klāstam piedāvā arī kafijas apmācības Lavazza mācību centrā. Šīs apmācības ir paredzētas jebkuram, kurš vēlas apgūt izcilas kafijas pagatavošanas prasmes un vairs nepaļauties tikai uz automātiskiem kafijas automātu uzstādījumiem. 

Kafijas automāti un zināšanas par kafiju

Lai pagatavotu izcilu kafiju tikai ar rokām, ir jāveic daudz secīgu soļu, kas prasa laiku, precizitāti un pieredzi. Automātiskie un pusautomātiskie kafijas aparāti palīdz kafijas pagatavošanu padarīt ātrāku un ērtāku. Taču, jo vairāk funkciju tiek uzticēts iekārtai veikt automātiski, jo mazāk sagatavotās kafijas garšu un aromātu var pielāgot personīgajai gaumei.

Pusautomātiskie kafijas aparāti ļauj nodrošināt ideālo līdzsvaru starp manuāli un automātiski veicamām kafijas pagatavošanas funkcijām. Pagatavojot kafiju pusautomātiskajā kafijas aparātā, kafijas pupiņu malšana, dozēšana, blietēšana un ieliešanas laika noteikšana būs jāveic manuāli. Šie soļi būtiski ietekmē kafijas garšu, tādēļ papildus Lavazza mācību centrā iegūtās zināšanas ļaus sasniegt izcilu rezultātu.

Pusautomātiskie kafijas aparāti – izvēle

Kafo.lv piedāvājumā ir DeLonghi un Sage zīmolu pusautomātiskie kafijas aparāti, kas savstarpēji atšķiras ar tvaika boilera jaudu, filtra īpašībām, iebūvētu kafijas dzirnaviņu esamību vai neesamību, kā arī citām funkcijām. Katrs no šiem tehniskajiem elementiem ietekmē ikdienas lietošanas ērtumu vai piemērotību kafijas gatavotāja prasmēm un vēlmēm.

Ja ir būtiska vissīkākā garšas nianse, labāk ir izvēlēties kafijas automātus ar iebūvētām kafijas dzirnaviņām. Tajos samaltās kafijas pupiņas tiks uzreiz pagatavotas, nepakļaujot maltu kafiju oksidācijas riskam. Savukārt, tvaika boilera jauda ietekmē iespēju vienlaicīgi pagatavot kafiju un pievienot uzsildītu pienu. Nepietiekošas jaudas dēļ pieaugs gaidīšanas laiks. 

Taču, lai izsvērtu visas par un pret nianses, noderīga būs konsultācija pie pieredzējušajiem Kafo.lv speciālistiem. Ienāciet www.kafo.lv apskatiet piedāvājumu un sazinieties ar speciālistiem.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.