Parakstījuši prakšu līgumus un saņēmuši pēdējās instrukcijas, trešdien uz Franciju strādāt dažādos Jelgavas sadraudzības pilsētas Ruelmalmezonas ēdināšanas uzņēmumos gatavi doties astoņi Amatu vidusskolas topošie pavāri, konditori un maizes un miltu konditorejas izstrādājumu speciālisti.
Mācību prakse Francijā, no kuras marta beigās atgriezās arī seši minētās skolas pedagogi, iespējama, ne tikai pateicoties ES mobilitātes programmai «Leonardo da Vinci», kas sedz visus izdevumus, bet arī Jelgavas sadraudzības līgumam ar Ruelmalmezonu, kas nodrošināja vieslektora Bruno Šaperona nodarbības mūsu profesionālajā izglītības iestādē. Viņš arī izraudzījās audzēkņus, kuri dosies stažēties uz pilsētu, kur ikdienā strādā pats vieslektors, Ruelmalmezonā kļūstot par Amatu vidusskolas skolēnu padomdevēju un «aizbildni».Profesionālās izglītības iestādes topošie pavāri, konditori un maizes un miltu konditorejas izstrādājumu speciālisti Francijā pavadīs aptuveni mēnesi, strādājot gan lielos, gan mazos, bet specifiskos un augstas klases restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos. Katram dalībniekam piemeklēta sava prakses vieta. Francijā Amatu vidusskolas audzēkņi dzīvos ģimenēs, kurās runā krievu valodā.«Ruelmalmezonā strādāšu restorānā. Protams, esmu uztraukusies, bet arī priecīga par iespēju doties praksē, jo Francija ir mana sapņu zeme, kur vienmēr esmu gribējuši nokļūt,» stāsta topošā maizes un miltu konditorejas izstrādājumu speciāliste Elīna Gindra, atklājot, ka viņu šajā profesijā saista radoša pieeja darbam.