Ja rauga mīkla līp pie rokām vai mīklas dēļa, tie viegli jāieziež ar eļļu.
Ja rauga mīkla līp pie rokām vai mīklas dēļa, tie viegli jāieziež ar eļļu.
Lai putukrējums neatsūkalotos, putošanas beigās tam pievieno nedaudz uzbriedināta un izkausēta želatīna.
Ja putukrējums pārputots (kļuvis putraimains), pievieno nedaudz atdzesēta krējuma. Tad puto no jauna, līdz ir vajadzīgā konsistence.
Olas baltumu vieglāk saputot, ja tas ir vēss un tam pievienota šķipsniņa sāls vai daži pilieni citrona sulas. Pat nedaudz olas dzeltenuma var apgrūtināt putošanu.
Dzeltenumu puto, kad tas ir istabas temperatūrā. Atsevišķos gadījumos pat karsta ūdens peldē.
Saputotie olu baltumi ātri sakrītas, otrreiz tos uzputot nevar. Tādēļ tie jāputo tieši pirms pievienošanas mīklai un uzmanīgi jāiecilā mīklā.
Milti pirms cepšanas jāizsijā. Ja recepte paredz, kopā ar pārējām sausajām sastāvdaļām – kartupeļu miltiem, kakao, cepamo pulveri.
Ja kūkas apakšpuse cepas pārāk strauji, zem tās formas var palikt vēl vienu cepamo plāti.
Ja kūka sāk apdegt no virspuses, to pārklāj ar cepamo papīru vai sviestpapīru.
Ja kūka sāk apdegt no viena stūra, zem formas paliek bļodiņu ar ūdeni.
Ja izcepts kēkss pielipis pie formas malām, veidni patur virs tvaikiem.
Izceptu kūku uzreiz neizņem no veidnes, bet ļauj tai nedaudz atdzist. Taču, ja cepumu pārāk ilgi tur formā, tas var kļūt valgs un ar metālisku piegaršu.
Mazgājot rozīnes uzsūc daudz ūdens un tas ir viens no iemesliem, kādēļ tās nosēžas cepuma apakšā. Tad tās parasti susina un pirms pievienošanas mīklai pārkaisa ar miltiem vai dažas minūtes pakarsē cepeškrāsnī. Ja rozīnes nav pārāk netīras, var rīkoties šādi: tās nemazgā, ieber sietā, pārkaisa ar miltiem un paberzē ar rokām.
Sodu un vaniļas cukuru labāk pielikt mīklai mazāk nekā par daudz, jo gatavā cepumā tā piegarša var būt nepatīkama.
Mīkla ir izcepusies, ja tajā iedurts koka skaliņš paliks sauss.
Lai smilšu mīkla nekļūtu blīva un cieta, to samīca iespējami ātri.
Olu biskvīta mīklu iemaisa veikli un cep uzreiz, citādi no mīklas pazudīs gaiss un mīkla sakritīsies. Modernajās pavārgrāmatās arī olu biskvītam iesaka pievienot cepamo pulveri.
Cepamo pulveri var pagatavot arī mājas apstākļos. Vienādās proporcijās sajauc dzeramo sodu, citronskābi un kartupeļu miltus. Cepamais pulveris ir derīgs apmēram 9 mēnešus. Pirms pievienošanas miltiem tas nedrīkst saskarties ar šķidrumu.