Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+2° C, vējš 2.38 m/s, R-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Itāļu polenta – kukurūzas biezputra

2 glāzes rupja maluma kukurūzas miltu (izskatās līdzīgi dzelteniem mannā putraimiem), 6,5 glāzes ūdens, 1 tējkarote sāls.

2 glāzes rupja maluma kukurūzas miltu (izskatās līdzīgi dzelteniem mannā putraimiem), 6,5 glāzes ūdens, 1 tējkarote sāls.
Smagā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un lēnā, nepārtrauktā straumītē pieber kukurūzas miltus. Biezputru visu laiku maisa ar koka karoti un karsē, kamēr tā atlec no katla malām.
1.variants. Karstu sajauc ar sviestu un rīvētu sieru.
2. variants. Pagatavo mērci ar ceptiem sīpoliem un žāvētu gaļu.
3. variants. Polentai bez piedevām ļauj atdzist un sacietēt. Griež 1 cm biezās šķēlēs un cep sakarsētā eļļā, līdz parādās caurspīdīga, kraukšķīga kārtiņa. Pasniedz kā piedevu kartupeļu vai makaronu vietā.
No Līgas recepšu grāmatas

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.