2 glāzes rupja maluma kukurūzas miltu (izskatās līdzīgi dzelteniem mannā putraimiem), 6,5 glāzes ūdens, 1 tējkarote sāls.
2 glāzes rupja maluma kukurūzas miltu (izskatās līdzīgi dzelteniem mannā putraimiem), 6,5 glāzes ūdens, 1 tējkarote sāls.
Smagā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un lēnā, nepārtrauktā straumītē pieber kukurūzas miltus. Biezputru visu laiku maisa ar koka karoti un karsē, kamēr tā atlec no katla malām.
1.variants. Karstu sajauc ar sviestu un rīvētu sieru.
2. variants. Pagatavo mērci ar ceptiem sīpoliem un žāvētu gaļu.
3. variants. Polentai bez piedevām ļauj atdzist un sacietēt. Griež 1 cm biezās šķēlēs un cep sakarsētā eļļā, līdz parādās caurspīdīga, kraukšķīga kārtiņa. Pasniedz kā piedevu kartupeļu vai makaronu vietā.
No Līgas recepšu grāmatas