Sviestmaižu ziedes Pārmaiņas pēc maizi var apsmērēt ar dažādām sviestmaižu ziedēm.
Sviestmaižu ziedes
Pārmaiņas pēc maizi var apsmērēt ar dažādām sviestmaižu ziedēm. Tās var izmantot sāļajās tortēs krēma vietā vai caur tortes garnējamo uzgali iepildīt smilšu vai kapātās mīklas groziņos.
Ar kūpinātu zivi
300 g kūpinātas, no asakām atbrīvotas zivs, 100 g sviesta, 2 vārīti olas dzeltenumi, sula no 1/3 citrona, 10 g sinepju, sāls un malti pipari pēc garšas.
Zivs fileju, olas dzeltenumus izmaļ caur gaļasmašīnu. Samaisa ar saputotu sviestu, sinepēm, citrona sulu, sāli un pipariem. Masu ar koka karoti saputo. Pasniedzot, rotā ar citrona šķēlītes gabaliņu.
Ar cepeti
300 g cepeša vai ceptas gaļas, 100 g sviesta, 2 vārītu olu dzeltenumi, viens sīki sagriezts un sviestā sacepts sīpols, sīki sagriezti lociņi un dilles, sāls un malti pipari pēc garšas.
Gaļu, olas dzeltenumus un sīpolus samaļ gaļasmašīnā. Pievieno saputotu sviestu, zaļumus, sāli un piparus. Masu ar koka karoti saputo. Grezno ar zaļumiem un sarkanas paprikas gabaliņu.
Ar biezpienu
300 g svaiga biezpiena, 200 g krējuma, 2 cieti vārītas olas, 2 ēdamkarotes tomātu mērces, nedaudz ķimeņu, sakapāti lociņi, sāls pēc garšas.
Biezpienu izberž caur sietu. Samaisa ar tomātu mērci, ķimenēm, lociņiem un sāli. Saputo. Dekorē ar svaiga gurķa šķēlīti.
Vāru, vāru putriņu
Biezputra ir sātīgs un garšīgs ēdiens, taču ikdienā bieži aprobežojamies ar auzu pārslu vai mannā putru. Baidāmies eksperimentēt un pagatavot ko jaunu. Pamēģiniet, varbūt iegaršosies!
Griķu biezputras sacepums
500 g griķu, 400 g biezpiena, 2 – 3 olas, 50 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, sāls.
Izvāra griķu biezputru. Tai pievieno caur sietu izberztu biezpienu, sviestu, olas, cukuru un sāli pēc garšas. Masu labi samaisa, liek ietaukotā veidnē un cep gatavu cepeškrāsnī.
Līdzīgi gatavo sacepumu no mannā putras. Tam var pievienot rozīnes.
No Līgas recepšu grāmatas