Kartupeļu un ķiploku zupa 1,5 l buljona vai ūdens, 3 kartupeļi, sāls, ķimenes, 4 ķiploka daiviņas, 50 g sviesta, 100 g baltmaizes.
Kartupeļu un ķiploku zupa
1,5 l buljona vai ūdens, 3 kartupeļi, sāls, ķimenes, 4 ķiploka daiviņas, 50 g sviesta, 100 g baltmaizes.
Notīrītus un stienīšos sagrieztus kartupeļus vāra buljonā vai ūdenī (ūdenim pievieno 2 buljona kubiņus). Pieliek ķimenes un – kad kartupeļi mīksti – ar sāli saspiestus ķiplokus. Zupā ieliek sviestu un pasniedz kopā ar grauzdētu baltmaizi.
Šveiciešu zupa ar sieru
2 baltmaizes šķēlītes, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 l gaļas buljona vai ūdens, 6 līdz 8 ēdamkarotes sarīvēta Ementāles siera, 1 glāze piena un salda krējuma maisījuma, sāls, malti pipari, 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu pētersīļu zaļumu, ķimenes.
Baltmaizes šķēlītes sagriež kubiņos un apcep sviestā. Pēc tam pielej buljonu, pieber ķimenes un zupu uz nelielas liesmas vāra 10 minūtes. Pielej piena un krējuma maisījumu, zupu noņem no uguns un, uzmanīgi maisot, pievieno sieru. Sāli un piparus pieber pēc garšas.
Pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem un pasniedz karstu.
No Līgas recepšu grāmatas