«Mani trīs dēli nav sevišķi lieli kulinārijas atbalstītāji un ne vienmēr ir gatavi nobaudīt kaut ko jaunu un interesantu, tāpēc šoreiz padalīšos ar receptēm, pēc kurām pagatavotos ēdienus viņi atzinuši par ļoti gardiem. Tā kā nākamnedēļ Latvijā daudzi būs iesaistījušies Lielajā talkā, ar šiem ēdieniem var pabarot arī talciniekus. To pagatavošana neprasīs daudz laika, jo pamatdarbam jābūt paveiktam jau iepriekšējā vakarā.»
Cūkgaļas cepetis siera mērcēNepieciešams2,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes. Marinādei – 2,5 l ūdens, 200 g medus, 150 g sinepju, trīs krustnagliņas, četri pieci smaržīgie pipari, divas ēdamkarotes sāls, kanēlis. Mērcei – 0,5 l buljona (var izmantot kubiciņus), 200 g Krievijas siera, skābais krējums, nedaudz ūdens.Marinādes sastāvdaļas iejauc ūdenī un uzvāra, tad atdzesē un marinādē liek gaļas gabalu, ko atstāj uz diennakti vēsumā ievilkties. Otrā dienā gaļu izņem no marinādes, nosusina, nedaudz apkaisa ar pipariem un iesmērē ar eļļu. Tad to liek cepamajā maisā un apmēram pusotru stundu cep cepeškrāsnī 180 grādos. Pa to laiku gatavo mērci – uz rupjas rīves sarīvē sieru, pievieno krējumu un iemaisa siltajā buljonā, lai tas izkūst. Mērce gatava! Cepeti pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pāri pārlietu siera mērci. Saldais bērnu vēderpriekamNepieciešams1 l saldā krējuma, 100 g cukura, nedaudz vanilīna, paciņa želatīna, saldētas ogas.Vispirms uzbriedina želatīnu. Tad saldajam krējumam pievieno cukuru, vanilīnu un liek uz uguns, lai tas uzvārās, ik pa laikam apmaisot. Uzbriedināto želatīnu vienmērīgi iemaisa siltajā krējumā, lej traukā vai vairākos mazos trauciņos un ļauj saldajam sastingt. Zemenes vai jebkuras citas ogas, kas garšo, sablenderē mērcē (saldumam var pielikt nedaudz cukura) un pirms saldā pasniegšanas pārlej krēmam.