Pēteris Kruglaužs, angļu valodas skolotājs Ozolnieku vidusskolā: «Receptes meklēju internetā – atrodu, izmēģinu un, ja iepatīkas, uzskatu par savējo. Patīk pārsteigt gan savus bērnus, gan mazbērnus. Vairāk gatavoju tradicionālus ēdienus, sevišķi neeksperimentēju, taču ir reizes, kad, izvēloties sastāvdaļas, vados pēc sajūtām. Vairāk patīk gatavot gaļas ēdienus.»
Spāņu paeljaNepieciešamsVistas fileja (divi gabaliņi), ķiploks, eļļa, vistas gaļas garšvielas, sāls, pipari, viena sarkanā paprika, iepakojums rīsu, bundžiņas ar zaļajiem zirnīšiem un marinētu kukurūzuPagatavošanaVistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, cep eļļā uz pannas. Pievieno sakapātu ķiploku, sāli, piparus, vistas gaļas garšvielas. Sagriež papriku – arī to pieliek vistas gaļai un apcep. Atsevišķi vāra rīsus, pievieno kariju. Kad rīsi gatavi, tiem katlā pieliek sacepto vistu ar papriku, zaļos zirnīšus, marinētu kukurūzu un samaisa. Sautē piecas minūtes, un ēdiens ir gatavs! Var pasniegt arī aukstu.Kraukšķīgie vistas filejas gabaliņiNepieciešamsVistas fileja, sāls, pipari, ķiploks, sojas mērce, balzametiķis, eļļa, kartupeļu cietePagatavošanaVistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, mazliet sojas mērces, ēdamkaroti balzametiķa un tikpat daudz eļļas, piespiež klāt ķiploku un visu samaisa. Tad liek ledusskapī (ne mazāk kā uz trīs stundām) iemarinēties. Kad vistas gabaliņi iemarinējušies, tos apviļā kartupeļu cietē – tad ir sulīgāki. Cep uz pannas piecas līdz septiņas minūtes. Kad kļūst brūni, ir gatavi. Vislabāk pasniegt ar rīsiem un Ķīnas aso vai saldskābo mērci. Sagatavoja Sintija Liepiņa