Ziemā ar pankūkām brīnišķīgi garšo salds zemeņu vai ķiršu ievārījums, bet no diētas ārstu viedokļa neapšaubāmi vērtīgākas būs saldētas ogas.
Ziemā ar pankūkām brīnišķīgi garšo salds zemeņu vai ķiršu ievārījums, bet no diētas ārstu viedokļa neapšaubāmi vērtīgākas būs saldētas ogas.
Saldēšanai noder jebkuras ogas. Tikai tām pēc iespējas jābūt vienāda lieluma, tad tās vienmērīgāk sasalst. Šis nosacījums attiecas uz zemenēm. Nelielas ogas pēc atkušanas izskatās labāk.
Ogas noskalo un nosusina. Ja tās ir no sava dārza, sausas un nebojātas, var nemazgāt.
1. variants. Ogas var saldēt, uzreiz svaigas sapildot vienreizējās lietošanas plastmasas trauciņos vai maisiņos.
2.variants. Ogas izliek uz paplātes un sasaldē. Tad sasaldētas saber trauciņos glabāšanai.
3. variants. Ogas ar mīkstu struktūru (zemenes, avenes) saberž ar nelielu cukura daudzumu un sasaldē nelielos trauciņos.
4. variants. Plastmasas traukos sasaldē svaigu ogu sulu. Jāatceras, ka sasalstot sula izpletīsies.
Ziemā ogas atlaidina un ēd svaigas, izmanto salātiem kopā ar svaigiem augļiem, saputo ar putukrējumu, vāra kompotus, ķīseļus.