Sarkanu ogu kompots ar putukrējumu 450 g sarkano jāņogu vai upeņu, 450 g zemeņu, 250 g aveņu, 1 tējkarote citronu sulas.
Sarkanu ogu kompots ar putukrējumu
450 g sarkano jāņogu vai upeņu, 450 g zemeņu, 250 g aveņu,
1 tējkarote citronu sulas, 1 citrona rīvēta miziņa, apmēram 2,5 cm gara kanēļa standziņa, 2 krustnagliņas, 250 g cukura, 600 ml ūdens, 1 ēdamkarote aveņu vai upeņu liķiera ( atkarībā no tā, kuru ogu garšu vēlas pastiprināt).
Ogas notīra, zemenes sagriež šķēlītēs.
Katliņā lej ūdeni un liek kanēļa standziņu, krustnagliņas, cukuru un citrona miziņu, uz ļoti mazas uguns maisot karsē 5 minūtes, līdz tas kļūst biezāks. Izņem kanēļa miziņu un krustnagliņas. Pieber ogas un vāra apmēram 5 minūtes. Ogas nokāš. Mērcē iemaisa liķieri. Pirms pasniegšanas ogām pārlej sīrupu, atdzesē ledusskapī un pasniedz ar putukrējumu.
Bumbieri ar sieru
50 g stingra siera, 150 ml jogurta, 100 g mājas siera, sāls, pipari, 2 bumbieri.
Dekorēšanai: salātu lapas, ēdamkarote sasmalcinātu lociņu.
Sieru sarīvē un sajauc ar ēdamkaroti jogurta. Mājas sieru samaisa ar atlikušo jogurtu, pievieno sāli un piparus.
Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un iztīra serdes. Katrā pusītē liek pa karotei siera. Uz šķīvja kārto salātlapas, bumbierus ar serdi uz leju. Pārlej jogurta un mājas siera maisījumu, pārkaisa lociņus. Pasniedz atdzesētus.