Pirmdiena, 15. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+1° C, vējš 3.4 m/s, D-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Konservēti ziedkāposti

Ziedkāpostiem jābūt baltiem, stingriem, bez brūnganiem plankumiem. Tos notīra, 15-20 minūtes mērcē aukstā sālsūdenī.

Ziedkāpostiem jābūt baltiem, stingriem, bez brūnganiem plankumiem. Tos notīra, 15-20 minūtes mērcē aukstā sālsūdenī. Tad sadala mazās rozetītēs. Uzvāra 2 l ūdens ar 2 ēdamkarotēm sāls un 1 tējkaroti citronskābes. Vārošā ieber sagatavotos puķkāpostus. Nevāra, bet patur 10 minūtes, tad liek aukstā ūdenī. Pagaida, kamēr atdziest.
Sterilā burkā liek 1 virci, 1 krustnagliņu, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīki sagrieztus pētersīļu un diļļu zaļumus. Burkā kārtās liek šķēlēs sagrieztu tomātus, sagatavotos ziedkāpostus un zaļumus. Tad uzlej marinādi un pasterizē 0,5 l burkas 25 minūtes. Aizvāko.
Marinādei uz vienu litru ūdens vajag 2 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti sāls, nepilnu tējkaroti citronskābes. Lej virsū karstu.
Elgas tante

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.