Ziedkāpostiem jābūt baltiem, stingriem, bez brūnganiem plankumiem. Tos notīra, 15-20 minūtes mērcē aukstā sālsūdenī.
Ziedkāpostiem jābūt baltiem, stingriem, bez brūnganiem plankumiem. Tos notīra, 15-20 minūtes mērcē aukstā sālsūdenī. Tad sadala mazās rozetītēs. Uzvāra 2 l ūdens ar 2 ēdamkarotēm sāls un 1 tējkaroti citronskābes. Vārošā ieber sagatavotos puķkāpostus. Nevāra, bet patur 10 minūtes, tad liek aukstā ūdenī. Pagaida, kamēr atdziest.
Sterilā burkā liek 1 virci, 1 krustnagliņu, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīki sagrieztus pētersīļu un diļļu zaļumus. Burkā kārtās liek šķēlēs sagrieztu tomātus, sagatavotos ziedkāpostus un zaļumus. Tad uzlej marinādi un pasterizē 0,5 l burkas 25 minūtes. Aizvāko.
Marinādei uz vienu litru ūdens vajag 2 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti sāls, nepilnu tējkaroti citronskābes. Lej virsū karstu.
Elgas tante