Ievārījums «Viltotā melone».
Ievārījums «Viltotā melone»
1 kg nomizota un no sēklām atbrīvota kabača vai cukinī apber ar 1 kg cukura un notur 1 – 2 stundas. 1 citronu ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos (sēklas izņem) un pievieno iecukurotajiem kabačiem. Vāra uz nelielas uguns, līdz kabača gabaliņi ir caurspīdīgi.
Anna J.
Kabaču skābēšana
2 kg kabaču, 1 l ūdens, 50 g sāls, 30 g cukura, 80 g diļļu, estragons, 10 melno piparu graudiņi.
Skābēšanai derīgi līdz 10 cm gari kabači ar nebojātu miziņu.
Skābē tāpat kā gurķus. Skābējot nelielos traukos, var sagriezt 3 – 4 cm biezās šķēlēs, lai labāk aizpildītu trauka tilpumu.
Traukos kārto kopā ar garšvielām un pārlej ar atdzesētu saldi sāļo šķīdumu. Pēc skābēšanas glabā apmēram 4 grādu temperatūrā.
Inga Kjudelīte
Marinēti dārzeņi želatīnā
Puslitra burkā liek kārtās šķēlītēs sagrieztus gurķus, tomātus, sīpolus, sīki sagrieztus svaigus kāpostus. Gurķu vietā var likt ziedkāpostus. Virsū uzber pusotru tējkaroti neuzbriedināta želatīna. Pēc tam uzlej marinādi. Marinādei uz 1 l ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti etiķa esences.
Pasterizē 70 grādu temperatūrā, pēc tam aizvāko.
Inga Kjudelīte
Brūkleņu salāti
5 kg brūkleņu, 2 kg ābolu, 2,5 kg cukura, 0,8 – 1 kg cukura.
Gatavas brūklenes pārlasa un noskalo, sietā notecina. Burkās kārtām liek brūklenes un nomizotus, daiviņās sagrieztus ‘Antonovkas’ ābolus. Pārlej ar uzvārītu un atdzesētu sīrupu. Glabā vēsā vietā.
Olga Nesteruka