500 g jēra gaļas, 2 sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 1/2 glāze rīsu, tomātu pasta, mērce vai svaigi tomāti, pipari, sāls pēc garšas.
500 g jēra gaļas, 2 sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 1/2 glāze rīsu, tomātu pasta, mērce vai svaigi tomāti, pipari, sāls pēc garšas.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties aukstā ūdenī, noputo. Vāra uz nelielas uguns, pievienojot garšvielas, kamēr gaļa mīksta. Tad pievieno sīki sagrieztus sīpolus, saspiestus ķiplokus, sāli un rīsus. Vāra apmēram pusstundu. Piecas minūtes pirms zupas nocelšanas no uguns pievieno apceptu tomātu biezeni vai tomātus bez mizas. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.