1 kg kartupeļu, 2 olas, 2 ēdamkarotes miltu, 250 g sēņu, 200 g sarīvēta siera, 5 stingri tomāti, 4 ēdamkarotes sviesta, nedaudz rīvēta muskatrieksta, rīvmaize, malti pipari un sāls.
1 kg kartupeļu, 2 olas, 2 ēdamkarotes miltu, 250 g sēņu, 200 g sarīvēta siera, 5 stingri tomāti,
4 ēdamkarotes sviesta, nedaudz rīvēta muskatrieksta, rīvmaize, malti pipari un sāls.
Kartupeļus nomizo un izvāra mīkstus sālsūdenī. Atdzesē, samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno 1 ēdamkaroti sviesta, olas, miltus un muskatriekstu, labi samīca. Kartupeļu masu klāj vienmērīgā slānī labi ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē. Virsū liek sviestā apceptas sēnes, pārkaisa ar pusi sarīvētā siera. Tad virsū izvieto tomātu šķēlītes, kuras pārkaisa ar sāli, pipariem un atlikušo rīvēto sieru. Pārliek ar sviesta piciņām un cep karstā cepeškrāsnī, kamēr picas apakša ir apcepusies un siers izkusis. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem un kefīru.
No Līgas recepšu grāmatas