Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Vēsā laikā sasilda karstvīna malks

Ziemassvētku laiks sevi piesaka ar tam vien raksturīgām smaržām. Tā ir egļu skuju, sveču un arī garšvielu smarža.

Ziemassvētku laiks sevi piesaka ar tam vien raksturīgām smaržām. Tā ir egļu skuju, sveču un arī garšvielu smarža.
Daudz garšvielu lieto tradicionālajiem Ziemassvētku cepumiem – piparkūkām. Tās pievieno arī smaržīgam un karstam vīnam. Lai vīna garša būtu sabalansēta, vairākas firmas ražo maisījumu, kuru kopā ar cukuru pievieno sarkanvīnam.
Garšvielu maisījumā, kuru piedāvā SIA «Anatols», ir kanēlis, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, ingvers. «Santa Maria» piedevā ir rozīnes, pomerances miza, kanēlis, ingvers, kardamons un krustnagliņas. Šo smaržīgo maisījumu var pievienot arī upeņu vai ķiršu sulai, tā iegūstot garšīgu bezalkoholisku dzērienu.
Vienu paciņu garšvielu un 50 –100 g cukura (tas ir atkarīgs no tā, cik saldu vīnu vēlas) pievieno pudelei sarkanvīna un uzkarsē līdz 80 grādu temperatūrai. Ja grib, var pievienot citrona vai apelsīna miziņas dzelteno slāni. Ļauj vienu stundu ievilkties, tad izkāš. Pirms pasniegšanas vīnu uzkarsē, pasniedz ar rozīnēm un mandeļu skaidiņām.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.