Ziemassvētku laiks sevi piesaka ar tam vien raksturīgām smaržām. Tā ir egļu skuju, sveču un arī garšvielu smarža.
Ziemassvētku laiks sevi piesaka ar tam vien raksturīgām smaržām. Tā ir egļu skuju, sveču un arī garšvielu smarža.
Daudz garšvielu lieto tradicionālajiem Ziemassvētku cepumiem – piparkūkām. Tās pievieno arī smaržīgam un karstam vīnam. Lai vīna garša būtu sabalansēta, vairākas firmas ražo maisījumu, kuru kopā ar cukuru pievieno sarkanvīnam.
Garšvielu maisījumā, kuru piedāvā SIA «Anatols», ir kanēlis, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, ingvers. «Santa Maria» piedevā ir rozīnes, pomerances miza, kanēlis, ingvers, kardamons un krustnagliņas. Šo smaržīgo maisījumu var pievienot arī upeņu vai ķiršu sulai, tā iegūstot garšīgu bezalkoholisku dzērienu.
Vienu paciņu garšvielu un 50 –100 g cukura (tas ir atkarīgs no tā, cik saldu vīnu vēlas) pievieno pudelei sarkanvīna un uzkarsē līdz 80 grādu temperatūrai. Ja grib, var pievienot citrona vai apelsīna miziņas dzelteno slāni. Ļauj vienu stundu ievilkties, tad izkāš. Pirms pasniegšanas vīnu uzkarsē, pasniedz ar rozīnēm un mandeļu skaidiņām.