Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Klasisks hamburgers starptautiskajai Hamburgeru dienai

28.maijā daļa pasaules godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru “vectētiņu”- hamburgeru! Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone, gaidot hamburgeru dienu, piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Klasiskais hamburgers

Sastāvdaļas (4 burgeriem)

gaļas kotletēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

400 g maltas liellopa gaļas (ar samazinātu tauku saturu)

40 g smalki sarīvēta Čedaras siera

1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 ēdamkarotes marinādes no marinētiem gurķiem

1/2 tējkarote ķiploka pulvera

sāls, pipari

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

mērcei

80 g grieķu jogurta

20 g tomātu pastas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 tējkarote sinepju

1/2 tējkarotes tobasco mērces (ja vēlas)

1 ēdamkarote vūsteras mērces

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

sāls, pipari pēc garšas

4 burgeru maizītes (aicinām izvēlēties pilngraudu maizītes)

1 tomāts

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 sarkanais sīpols

2 – 4 marinēti gurķīši

4 salātlapas

Pagatavošana

  1. Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liec ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.
  2. No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (nepārcep, lai gaļa nav sausa).
  3. Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.
  4. Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriez dārzeņus plānās šķēlītēs.
  5. Veido burgerus – uz apakšējām burgermaizītēm liec nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Baudi siltus.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.