Zivju zvīņas var notīrīt ar parastu dakšiņu. Lai tauki pannā nesprēgātu, tiem pieber šķipsniņu sāls.
Zivju zvīņas var notīrīt ar parastu dakšiņu.
Lai tauki pannā nesprēgātu, tiem pieber šķipsniņu sāls.
Ja reņģes pirms cepšanas pusstundu patur etiķūdenī (uz 1 litru ūdens 2 ēdamkarotes etiķa), tad cepot tās uz pannas neizjūk. Etiķa garša cepot pazudīs. Zivis cepot neizjuks arī tad, ja tās apkaisa ar kartupeļu miltiem.
Zivju zupai ir labāka garša, ja, vārot zivis, tai pielej nedaudz svaiga piena.
Cepti sīpoli ir garšīgāki un ar zeltainu nokrāsu, ja tos cepot mazliet apkaisa ar pūdercukuru.
Siers ilgāk saglabājas svaigs, ja to glabā slēgtā traukā un tur ieliek cukurgraudu.
Visu sakņu garša uzlabojas, ja vārāmajam ūdenim pieliek nedaudz cukura. Arī zupu garša uzlabojas, ja kopā ar sāli tām pievieno šķipsniņu cukura.