«Cilvēkus
uzņemam savā mājā, lai viņi redz, kā dzīvojam. Visi zina, ka zemnieki
strādā laukos, notiek ražošana, bet viņi nezina, kā cilvēks laukos
dzīvo. Vedam iekšā un rādām savu ikdienu,» stāsta Marika Grīslīte, kura
kopā ar vīru Dzintaru saimnieko Auces novada Īles pagasta
«Kalnacīruļos». Saimniecībā bioloģiski tiek audzētas aitas,
rudzi, tiek uzņemti tūristi, galdā celta zupa, kas
vārīta uz ugunskura, pašcepta maize, «Šoferīšu cepumi»,
rādītas Marikas austās segas un dvieļi. Nākotnē saimniecībā
plānots ierīkot maizes ceptuvi, kurā interesenti varētu darboties
paši.
Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 27. oktobra–2. novembra «Zemgales Ziņās»










