Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Gurķīši, marinēti bez sterilizācijas. Interesanta recepte

Laba ideja, kā pagatavot marinētus gurķīšus, ja sen zināmās receptes jau apnikušas. Noteikti izmēģini, kamēr raža vēl pa rokai!

Sastāvdaļas 3 l burkai
Svaigi gurķi – cik satilpst burkā
3 diļļu ziedkopas
5 daiviņas ķiploka
1 mārrutka lapa
5 upeņu lapas
Mazs gabaliņš asā pipara
10 melno piparu graudiņi
Marināde
90 g cukura
70 g sāls
3 ēdamkarotes 9% etiķa (vai 1 tējkarote 80% esences)

Pagatavošana
Gurķus pārlasa, marinēšanai izvēlas vienādus, nelielus gurķīšus.

Iemērc gurķus ūdenī uz 4-5 stundām. Pēc tam notīra ar suku, noskalo ar tīru ūdeni.

Zaļumus, ķiplokus un piparu arī nomazgā.

Sagatavo sterilas burkas ar vāciņiem.

Gurķus liek sietā un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzreiz liek vertikāli burkā pamīšus ar garšvielām un zaļumiem. Pievieno sāli un cukuru.

Pārlej ar verdošu ūdeni, apsedz ar vāku. Atstāj uz 20 minūtēm. Pa šo laiku gurķi izsildīsies, bet cukurs un sāls praktiski izkusīs.

Pārlej marinādi katliņā. Ļauj uzvārīties. Atkal pārlej gurķiem, šoreiz pievienojot arī etiķi.

Ātri aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā. Atstāj, līdz pilnībā atdzisuši.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.