Pildītas papriku pākstis. I. 6 paprikas pākstis, 2 cieti novārītas olas, 200 g žāvētas vistas gaļas.
Pildītas papriku pākstis
I. 6 paprikas pākstis, 2 cieti novārītas olas, 200 g žāvētas vistas gaļas, 200 g rīvēta vai kausēta siera, majonēze vai skābs krējums, sāls.
Paprikas pākstis nomazgā, nogriež vāciņu, izņem sēklotni, liek verdošā ūdenī, applaucē, tad uz sieta notecina.
Žāvēto gaļu sasmalcina, vārītas olas sakapā, samaisa ar rīvētu cietu vai sildītu kausēto sieru, pieliek majonēzi vai krējumu, sāli.
Papriku piepilda ar sagatavoto masu un pasniedz kā auksto ēdienu vai, pārslakot ar taukvielām, krāsnī cep apmēram 15 minūtes.
II. 6 paprikas pākstis, 1 glāze vārītu rīsu, 1 glāze sasmalcinātas vārītas vai ceptas gaļas, 1 glāze sasmalcinātu vārītu seleriju, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu, taukvielās saceptu sīpolu, majonēze.
Iztīrītās paprikas pākstīs liek produktu maisījumu. Pasniedz aukstas vai apcep cepeškrāsnī.
III. 4 zaļas vai sārtas paprikas pākstis, 1 glāze sasmalcinātas vārītas vai ceptas putnu gaļas, 1 ēdamkarote eļļas, 1 tējkarote etiķa, cukurs, 1 sīpols, 1/2 glāzes vārītu rīsu, zaļumi, sāls.
Paprikas pākstis pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni. Ja vēlas, paprikas var dažas minūtes apvārīt sālsūdenī. Putnu gaļu samaisa ar rīsiem, sakapātu sīpolu, zaļumiem un pārlej ar eļļas, etiķa, cukura, sāls un garšvielu maisījumu. Piepildītās pākstis rotā ar pētersīļa vai diļļu zaļumiem.