Nereti daļai mājsaimnieču iepērkoties šķiet, ka dārzeņu izskats nosaka kvalitāti, tādēļ viņas izvēlas skaistākos gurķus, kāpostus, kartupeļus un citus dārzeņus.
Nereti daļai mājsaimnieču iepērkoties šķiet, ka dārzeņu izskats nosaka kvalitāti, tādēļ viņas izvēlas skaistākos gurķus, kāpostus, kartupeļus un citus dārzeņus. Tomēr der atcerēties, ka katram dārzenim ir sava mēraukla, pēc kuras noteikt labākos un gardākos.
Bietes – mazās un apaļās galda bietītes ir daudz labākas par garenajām, jo tām ir tumšāka sulas krāsa un ciešāka struktūra.
Gurķi – labiem gurķiem nedrīkst būt dzelteni plankumi un gali, konservēšanai labāk noder mazie.
Kāposti – jāskatās, lai galviņa būtu cieta. To pārgriežot, vidū nedrīkst būt dobums. Labākas ir nelielas kāpostgalviņas.
Sīpoli – labāki ir gaišākie, jāuzmanās no pāraugušiem sīpoliem.
Zirņi – pākstīm jābūt gaiši zaļām, tikai tad tie ātri izvārās mīksti.
Kartupeļi – nav ieteicami pārāk lieli, jo nereti tādiem vidū ir dobumi. Par miltainumu var spriest pēc mizas: parasti miltainākajiem tā ir grubuļaina. Droša miltainuma un labas garšas pazīme – vidū pārgriezts kartupelis, cieši saspiežot, salīp kopā.