600 g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa un liellopu gaļa), 3 šķēles izmērcētas baltmaizes, nedaudz ūdens, sāls, pipari, 1 ola, 1 sīpols.
600 g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa un liellopu gaļa), 3 šķēles izmērcētas baltmaizes, nedaudz ūdens, sāls, pipari, 1 ola, 1 sīpols.
Labi sastrādā maltās gaļas masu, kurai pievieno visas sastāvdaļas. Bumbiņas būs garšīgākas, ja masai pieliks iepriekš sīki sagrieztu un sviestā apceptu sīpolu.
Veido palielas frikadeles, kuras apmērcē sakultā olā un rīvmaizē. cep gatavas sakarsētā eļļā. Bumbiņas liek veidnē, pārsmērē ar kečupu un katrai uzber nedaudz rīvēta siera. Liek karstā cepeškrāsnī, līdz siers izkūst.
Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem un svaigu dārzeņu salātiem.