Skābbarības konkursā, kas risinājās pagājušā gada garumā, 245 dalībnieku konkurencē par labākajām tika atzītas Dobeles rajona saimniecībās ražotā barība.
Skābbarības konkursā, kas risinājās pagājušā gada garumā, 245 dalībnieku konkurencē par labākajām tika atzītas Dobeles rajona saimniecībās ražotā barība.
Pērn, lai piedalītos konkursā, čaklie saimnieki barību sagatavoja un iesniedza tās paraugu tālākai izanalizēšanai un kvalitātes noteikšanai lopbarības analīžu laboratorijā. Latvijā tādas ir divas, no kurām iecienītāka izrādījās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Agroķīmisko analīžu zinātniskā laboratorija. Zinātniskā centra «Sigra» laboratorijā Siguldas rajonā tika iesniegts pavisam nedaudz paraugu, informē Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centra (LLKC) lopkopības speciāliste un konkursa vadītāja Antra Grundmane.
Skābbarības konkursu organizēja LLKC sadarbībā ar SIA «Kemira Agro Latvija», SIA «Baltic Feed», SIA «Silja», a/s «Dobeles dzirnavnieks», a/s «Vidzemes piens», a/s «Rīgas Piena kombināts» un a/s «Limbažu piens». Pagājušās nedēļas nogalē Limbažu rajona Bīriņu pilī svinīgā pasākumā tika apbalvoti uzvarētāji un godinātas labākie no 245 saimniecībām, kas piedalījās konkursā. Konkurss norisinājās divās grupās. Zāles skābbarības grupā pirmo vietu ieguva SIA «Ziedi J.P.» no Dobeles, arī kukurūzas skābbarības grupā pirmā godalga aizceļoja uz Dobeles rajonu –agrofirmu «Tērvete». Jelgavas rajonā labākie bija paju sabiedrība «Lielvircava».
Vēl pirms apbalvošanas notika seminārs ar somu vieslektora piedalīšanos par skābbarības fermentācijas rādītājiem un liellopu ēdināšanu.
Pasākuma noslēgumā lauksaimnieki varēja izlocīt kājas dejās, jo «zemniekiem nepieciešama arī atpūta un svētku sajūta, ne tikai darbs,» uzsver A.Grundmane.