Pildītas pankūkas ir ļoti garšīgs ēdiens, taču no tiem pašiem produktiem var pagatavot arī pankūku veltni.
Pildītas pankūkas ir ļoti garšīgs ēdiens, taču no tiem pašiem produktiem var pagatavot arī pankūku veltni.
Pankūkas novieto uz cepamā papīra vai sviestpapīra loksnes tā, lai to malas savstarpēji pārklātos (zvīņveidīgi). Iegūto pankūku plāksni vienmērīgi pārziež ar pildījumu (piemēram, vārīta malta un ar sīpoliem apcepta gaļa; biezpiens ar cukuru un rozīnēm), tad uzmanīgi saritina veltnī.
Liek uz ietaukotas plāts, pārsmērē ar bešamela mērci, sviestu vai krējumu.
Sāļo veltni var pārkaisīt ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī līdz gaiši brūns un siers izkusis. Pasniedz karstu, sagrieztu biezās šķēlēs.