Ikdienā maltīti cenšamies sarūpēt ātri, taču brīvdienās vai svētku reizēs gribas palutināt mājiniekus ar kaut ko garšīgu un sātīgu.
Ikdienā maltīti cenšamies sarūpēt ātri, taču brīvdienās vai svētku reizēs gribas palutināt mājiniekus ar kaut ko garšīgu un sātīgu. Krodziņa «Tobago» pavārs Andris Brūveris piedāvā «Ziņu» lasītājiem gaļas ēdiena recepti, tas «piesies» dūšu ikvienam ēdājam.
Lai pagatavotu divas porcijas «Liellopu filejas zemnieku gaumē» vajadzēs 2 lielas ar gaļas āmuriņu izdauzītas liellopu filejas šķēles, 4 šķēles žāvētas cūkas krūtiņas, 2 svaigus tomātus, apmēram 10 sviesta pupiņu pākstis (tagad izmantojam saldētas), 2 lielas šķēles Holandes vai Krievzemes siera, eļļu cepšanai, sāli, garšvielas atbilstoši ēdāja gaumei.
Vispirms sakarsētā eļļā uz pannas apcep liellopu fileju. Kad tā gandrīz gatava, uz pannas tai līdzās apcep arī žāvēto cūkgaļu, pākšu pupiņas un biezās ripās sagrieztus tomātus.
Pēc tam uz apceptās filejas liek žāvēto krūtiņu, tad pupiņas, tomātu ripas un siera šķēli. Kārtojumu uz dažām minūtēm liek cepeškrāsnī, līdz siers izkūst.
Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem, kartupeļiem vai rīsiem.