Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Apkrāpj, izmantojot “Whats App” lietotni

13. janvārī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Jelgavas iedzīvotājas bankas kontā veiktas krāpnieciskas darbības, izmantojot viņas uzticību un iegūstot piekļuves datus bankas kontam. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņa saņēmusi telefona zvanus no nezināmām personām, kas izmantoja ārvalstīs reģistrētus telefona numurus. Saziņai izmantota lietotne “Whats App.” Materiālais zaudējums tiek precizēts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ņemot vērā pastiprinātu krāpnieku aktivitāti, Valsts policija aicina iedzīvotājus saglabāt piesardzību, neatklāt svešiniekiem piekļuves datus saviem bankas kontiem (karšu numurus, PIN kodus, Smart-ID piekļuves kodus, CVC kodus u.tml.) Ne bankas darbinieki, ne policisti, ne arī citu valsts iestāžu darbinieki šādu informāciju nekad neprasīs!

Tāpat policija aicina pēc svešinieku pieprasījuma neinstalēt savos datoros tādas programmatūras kā “Team Viewer” un “AnyDesk”, ar kuru palīdzību krāpnieki var attālināti pieslēgties jūsu datoram un veikt krāpnieciskas darbības ar jūsu finanšu līdzekļiem!

Foto: pixabay.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.