Karstajās vasaras dienās Pārtikas un veterinārā dienesta Jelgavas pārvaldes speciālisti stingri kontrolē ātri bojājošos produktu uzglabāšanu un tirdzniecību, lai nepieļautu patērētāju saindēšanos ar bojātu pārtiku.
Karstajās vasaras dienās Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Jelgavas pārvaldes speciālisti stingri kontrolē ātri bojājošos produktu uzglabāšanu un tirdzniecību, lai nepieļautu patērētāju saindēšanos ar bojātu pārtiku. Ievērojami pārkāpumi nav konstatēti.
Ceturtdien Jelgavas tirgū gaļas un zivju paviljonos gaisa temperatūra sasniedza pat 30 grādu, taču uztraukties nebija iemesla, jo ātri bojājošies produkti tiek uzglabāti un tirgoti no speciālām aukstuma vitrīnām, kas nodrošināja nepieciešamo temperatūru – gaļas vitrīnās no + 2 līdz +6 grādiem, zivju vitrīnās no – 2 līdz +2 grādiem, bet piena produktu vitrīnās + 6 grādi.
PVD Jelgavas pārvaldes vadītājs Arnolds Žilvinskis teic, ka pagaidām ievērojami pārkāpumi Jelgavas un rajona veikalos, tirgū un atklāta tipa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos nav konstatēti. Izteikti tikai aizrādījumi par nelielām novirzēm temperatūras režīmā aukstuma vitrīnās. Arī no iedzīvotājiem sūdzības nav saņemtas.
A.Žilvinskis aicina visus patērētājus īpaši karstajās dienās pievērst uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņiem, temperatūrai aukstuma vitrīnās, kā arī sekot, lai pircēja izvēlēto ātri bojājošos produktu (pienu, zivis, gaļu) pārdevējs paņem no vitrīnas, nevis blakus paliktņa.