Āboli ar pupiņām. Nomazgātus ābolus nomizo, atbrīvo no serdes, sagriež salmiņos un apcep sviestā vai augu eļļā.
Āboli ar pupiņām
Nomazgātus ābolus nomizo, atbrīvo no serdes, sagriež salmiņos un apcep sviestā vai augu eļļā. Sajauc kopā ar novārītām pupiņām, krējumu vai majonēzi. Garšvielas un zaļumi – pēc vēlēšanās un patikas.
Āboli ar sinepēm (mērce salātiem)
Nelielā ūdens daudzumā savāra sagrieztus ābolus, izberž caur sietu. Piejauc izmērcētu sinepju pulveri, iespiež citrona sulu. Pieber sāli, cukuru. Pirms lietošanas ledusskapī jāpatur trīs diennaktis.
Vienas salātu porcijas pagatavošanai ņem 2 ēdamkarotes sinepju pulvera, 5 ēdamkarotes ābolu biezeņa, sāli, cukuru, 1 citrona sulu.