Āboli ar biezpienu. 200 g biezpiena, 200 g ābolu, 30 g cukura sīrupa. Nomazgātus ābolus smalki sagriež, pārber ar cukuru, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un vāra, līdz tie mīksti.
Āboli ar biezpienu
200 g biezpiena, 200 g ābolu, 30 g cukura sīrupa.
Nomazgātus ābolus smalki sagriež, pārber ar cukuru, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un vāra, līdz tie mīksti. Savārītos ābolus un biezpienu izberž caur sietu, mikserī uzputo.
Pasniedz atdzesētus, pārlej ar kādu augļu vai ogu sīrupu.
Omlete ar olīvām un šampinjoniem
100 g šampinjonu, 5 olas, 150 g piena, zaļās olīvas, Provansas majonēze, garšvielas, zaļumi.
Sviestā nedaudz apcep četrās daļās sagrieztus šampinjonus un uz pusēm sagrieztas olīvas. Sakuļ olas ar pienu un nedaudz majonēzes. Kuļot pievieno sāli un sauso garšvielu maisījumu «Vegeta». Sakultās olas pārlej šampinjoniem un olīvām, pārsedz ar vāku un cep uz lēnas uguns. Lieliski garšos, ja pēc cepšanas pārkaisīsiet smalki sagrieztus svaigus zaļumus.