Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

“Laflora” piešķir stipendiju Bulduru Tehnikuma studentei Viktorijai Dmitračenokai

Ikgadējā Dārzkopības konferencē 2023, kas norisinās 10. martā Bulduru Tehnikumā,  uzņēmums “Laflora” piešķīris gada stipendiju Bulduru Tehnikuma dārzkopības programmas audzēknei Viktorijai Dmitračenokai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Man ir liela interese par to, kā viss notiek dzīvē, nevis tikai teorijā, tāpēc, nebaidoties no smaga fiziska darba, papildus mācībām Bulduru Tehnikumā esmu bijusi vairākos ERASMUS+ projektos ārzemēs, tāpat arī kā brīvprātīgā piedalījusies apzaļumošanas darbos. Iegūt šo stipendiju bija izaicinājums, kuru man izdevās sasniegt,” pauž V. Dmitračenoka. Viņa ir dārzkopības programmas Ainavu būvtehniķis 2.kursa studente un 100 pretendentu atlasē bija viena no septiņiem šī gada stipendiātiem.

Uzņēmums “Laflora” vairāku gadu garumā iesaistījies Bulduru dārzkopības skolas biedrības stipendiju programmā. Stipendiju konkursā ir iespējams piedalīties labākajiem audzēkņiem, kas studē ar dārzkopību saistītās programmās – dārzkopības tehniķis, ainavu būvtehniķis, arborists, florists. Stipendijas  mērķis ir atbalstīt jauno dārzkopības nozares profesionāļu sagatavošanu un veicināt motivāciju attīstīt dārzkopību Latvijā.

Uzņēmums uzsver, ka dārzkopības izaugsmei Latvijā ir visi priekšnoteikumi – plaši vietējās kūdras resursi un kvalitatīva profesionāļu sagatavošana.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Viens no svarīgiem uzņēmuma mērķiem ir veicināt dārzkopības attīstību Latvijā. Dārzkopības kūdra ir plaši pieejams vietējais resurss, ko augstu novērtē pasaulē – 31% no ES profesionālajā dārzkopībā izmantotās kūdras ir Latvijas kūdra. Gan no ekonomikas, gan klimata aspektiem tālredzīgi ir veicināt kūdras vietējo patēriņu – profesionālās dārzkopības attīstību Latvijā. Tam nepieciešami jauni, spējīgi un jaudīgi profesionāļi nozarē!” saka “Laflora” vadītājs Uldis Ameriks.

Par stipendiju nozīmi nozares profesionāļu sagatavošanā ir pārliecināta arī Bulduru dārzkopības skolas attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja Ilze Grāvīte: “Lai pieteiktos uz stipendiju, jauniešiem ir jābūt ar vidējo atzīmi virs 7,5, bez kavētām stundām, ar pozitīvu attieksmi pret darbu, pret nozari, pret skolu, ar izteiktu vēlmi būt aktīvam! Mēs ļoti ceram, ka vēlāk, nonākot darba tirgū, šie jaunieši turpinās uzsāktās aktivitātes nozarē! Piemēram, Biedrības viens no pirmajiem stipendiātiem Jēkabs Krastiņš, kas 2017. gadā saņēma stipendiju no “Laflora”, šobrīd strādā Bulduru Tehnikumā par skolotāju!”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.