Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Jelgavā atklāta koprades telpa jauniešiem

Atklātas Jauniešu uzņēmējdarbības aktivitāšu koprades telpas Jāņa Asara ielā 21. Koprades telpas izveidojis Zemgales plānošanas reģions (ZPR), īstenojot EEZ grantu finansēto projektu “Uzņēmējdarbība Zemgalē”, informē pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz koprades telpu aicināti 13 – 25 gadus jauni topošie uzņēmēji ne tikai no Jelgavas, bet no visas Zemgales. Telpu mērķis ir veicināt jauniešu iesaisti uzņēmējdarbībā. Tiek plānots, ka telpās norisināsies lekcijas, semināri, arī dažādi radoši un iedvesmojoši notikumi – pasākumi, mācības, darbnīcas un citas norises uzņēmējdarbības prasmju pilnveidošanai.

“Sākotnēji meklējām piemērotāko vietu, ņemot vērā ne tikai telpu nomas cenu, bet arī radošuma sajūtu. Koprades telpas ir atradušas mājvietu 20. gadsimta sākumā celtā ēkā ar senatnīguma garšu, kas apvienota ar mūsdienīgu dizainu, tādējādi uzburot radošu vidi jauniešiem. Strādājām arī pie dizaina izstrādes, kas bija jāsaskaņo ar projekta kontrolējošo iestādi un jāsagatavo iepirkuma dokumentācija. Nereti apsīka spēks, gatavojot pamatojumus, meklējot veidus, kā dizainera piedāvāto ideju saglabāt un realizēt dzīvē, nemainot sākotnējo redzējumu un kvalitāti. Cīņas sparu palīdzēja saglabāt koprades telpas izveides mērķis – iespēja jauniešiem rast vietu, kur pulcēties un radīt jaunas idejas. Tagad, kad redzam sasniegto rezultātu, varam atzīt, ka ieguldītais darbs ir bijis tā vērts,” saka projekta “Uzņēmējdarbība Zemgalē” vadītāja Sigita Šiļvjane.

“Mums ir jāpalīdz izaugt jaunai uzņēmēju paaudzei, tāpēc koprades telpām esam definējuši mērķi – veicināt jauniešu iesaisti uzņēmējdarbībā un popularizēt pieredzes stāstus, ko paveiksim ar dažādām norisēm, speciālistu iesaisti un konsultācijām, kā arī stendu, kur izvietosim dažādu Zemgales skolēnu mācību uzņēmumu radītos produktus, lai motivētu citus iesaistīties. Mums Zemgalē ir ar ko lepoties!” tā Zemgales uzņēmējdarbības centra vadītāja Mairita Pauliņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekts “Uzņēmējdarbība Zemgalē” tiek ieviests EEZ grantu 2014. – 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ un Norvēģijas granti ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta kopējais budžets ir 969 256 EUR, no kuriem EEZ grantu līdzfinansējums ir 793 867,70 eiro.

Foto: Jelgava.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.