Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Tornī atklāta izstāde “Abšeronas zīda spārni”

Jelgavas Svētā Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē atklāta Azerbaidžānas mākslinieces Innas Kostinas izstāde “Abšeronas zīda spārni”, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde iekārtota ar Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā atbalstu. Izstādes atklāšanā notika klātesot  Azerbaidžānas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Elnuram Sultanovam (Elnur Sultanov) un vēstnieka kundzei Nigarai Sultanovai (Nigar Sultanov).

Darbus saista trīs Azerbaidžānas kultūru raksturojoši elementi:

  • Pirmais elements ir Abšeronas pussala Kaspijas jūrā, kurā atrodas galvaspilsēta Baku, un kas vienmēr ir bijusi iedvesmas vieta māksliniekiem.
  • Otrais elements ir zīds. Azerbaidžāna ir vieta, caur kuru gāja senais Zīda ceļš. Tradicionāli no šī materiāla tika gatavotas sieviešu galvassegas un 2014. gadā tās tika iekļautas UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. I.Kostina ir pazīstama kā viena no pasaulē labākajām zīda apgleznošanas tehnikas – batikas – meistarēm.
  • Trešais elements ir simurgs – mītisks putns Tjurku pasaules mitoloģijā, kas simbolizē laimi un gudrību un tiek attēlots kā spārnota būtne.

Inna Kostina ir dzimusi un uzaugusi Baku, absolvējusi Maskavas Mākslas koledžas glezniecības nodaļu un studējusi Valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, ir filmu un televīzijas producente – dizainere, Azerbaidžānas mākslinieku savienības biedre kopš 1991.gada, Azerbaidžānas filmu veidotāju savienības biedre kopš 2001.gada. Inna Kostina ir daudzu vietēju un starptautisku konkursu laureāte. Viņa ir vairāk nekā 250 dažādu izstāžu dalībniece. Kopš 1987. gada viņas darbi apskatāmi vairāk nekā 30 valstu muzejos un galerijās, tostarp Itālijā, Vācijā un Norvēģijā. Daudz darbu atrodas privātās kolekcijās Azerbaidžānā un citās pasaules valstīs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde atvērta līdz 9.jūlijam otrdienās no pulksten 9 līdz 18, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 9 līdz 20, piektdienās un  sestdienās no pulksten 9 līdz 21, svētdienās no pulksten 10 līdz 20. Ieejas maksa pieaugušajiem 1,50 eiro, skolēniem, studentiem, senioriem 0,80 eiro.

Foto: Jelgava.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.