Svaigu kāpostu un plūmju salāti. Ņem divas daļas svaigu kāpostu un vienu daļu žāvētu melno plūmju.
Svaigu kāpostu un plūmju salāti
Ņem divas daļas svaigu kāpostu un vienu daļu žāvētu melno plūmju. Kāpostus sagriež skaidiņās, pieber mazliet sāls un saberž, līdz rodas sula. Tad pievieno skaidiņās sagrieztas plūmes (plūmes karstā ūdenī uzbriedina), 1/2 glāzes krējuma, pieliek pēc garšas sāli, cukuru, piparus, zaļumus. Liek salātu traukā, grezno ar plūmēm vai citiem marinētiem vai uzbriedinātiem augļiem.
Svaigu gurķu salāti ar piparmetrām
400g svaigu gurķu, 1 glāze krējuma, 1 ēdamkarote svaigu sagrieztu piparmētru, 1 ēdamkarote diļļu, 2 cieti vārītas olas, sāls. Gurķus sagriež kubiņos, pieliek sasmalcinātu olu, dilles, piparmētras, sāli, krējumu.