Kartupeļu un burkānu biezenis. 1kg kartupeļu, 500g burkānu, 150g sviesta, sāls.
Kartupeļu un burkānu biezenis
1kg kartupeļu, 500g burkānu, 150g sviesta, sāls.
Nomizotus burkānus vāra pusmīkstus, pieliek kartupeļus, vāra, līdz tie mīksti. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderi burkānus un kartupeļus sasmalcina līdz biezeņa konsistencei, pieliek sāli un sviestu, izmaisa un pasniedz ar sviestmaizi. Dārzeņus jācenšas izvārīt nelielā ūdens daudzumā, lai visu šķidrumu var izmantot biezenim.
Sautēti tomāti ar āboliem
10 tomātu, 10 ābolu, 1 glāze krējuma, 4 olas, 1 ēdamkarotes sviesta, sāls.
Ābolus bez serdes un tomātus sagriež, sviestā apcep, pieliek krējumu, sāli, miltus. Ar sviestu izziestā veidnē lej sagatavotu masu un cep cepeškrāsnī, līdz rodas brūna garoziņa.