Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+6° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Kefīra konkursā startē «Zemgales piens»

No rītdienas līdz sestdienai izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijā plašākā pārtikas izstāde “Riga Food 2004”, kurā paredzēti arī vairāku produktu konkursi.

No rītdienas līdz sestdienai izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijā plašākā pārtikas izstāde “Riga Food 2004”, kurā paredzēti arī vairāku produktu konkursi. Kefīra grupā
11 pretendentu vidū par atzītāko ražojumu sacentīsies “Zemgales piens”.
“Riga Food 2004” domāta, lai gūtu ieskatu par situāciju pārtikas tirgū, iepazītos ar visu veidu pārtikas produktiem un dzērieniem. Uzņēmumi piedāvās arī sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģijas un produktus, veikalu un restorānu aprīkojumu, jaunas pārtikas apstrādes un iepakojuma tehnoloģijas. Kā informē “BT 1” koordinatore Inese Libere, pirmo reizi izstādē piedalīsies uzņēmumi no Šveices, Slovēnijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Japānas un Bulgārijas.
No Zemgales izstādē būs pārstāvēta Dobeles Dārzkopības un izmēģinājumu stacija, Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāte un Bauskas puses uzņēmumi “Grāvendāle”, “Kronis”, “Poļa nams”.
Lai veicinātu kvalitatīvas produkcijas ražošanu, “Riga Food” laikā notiks vairāki pārtikas produktu konkursi. Šogad spēkiem mērosies tostermaizes, kefīra un siera ražotāji. Maiznieku konkursam pieteikušies septiņi ražotāji ar desmit produktiem. Sieru grupā konkurēs 13 uzņēmumu 62 siera paraugu. Savukārt kefīra konkursā žūrija vērtēs 11 piena pārstrādes uzņēmumu 18 kefīra veidu, tostarp Jelgavas uzņēmumā “Zemgales pienā” tapušo produkciju.
Lai veicinātu starpvalstu nozares speciālistu sadarbību, ceturtdien notiks pārtikas nozares biznesa forums, kurā risināsies diskusijas ar ārvalstu tirdzniecības misiju un ekonomisko misiju vadītājiem par nozares attīstību ES paplašināšanās kontekstā, pārtikas pārstrādi, pārtikas noieta tirgu, starpvalstu tirgus ekonomisko attiecību attīstību un citiem jautājumiem.
Izstādē paredzēta arī plaša semināru programma, kas gan profesionāļus, gan interesentus informēs par aktualitātēm nozarē.
Trešdien Latvijas Tehnoloģiskā centra birojs “IRC Latvija” organizē brokerpasākumu pārtikas ražotājiem, pārstrādātājiem un zinātniekiem par iespējamo sadarbību un tehnoloģiju pārnesi. Notiks arī gaļas pārstrādātājiem domāts seminārs, izglītojošs pasākums par iepakojumu, sanitāriju, higiēnu un paškontroli pārtikas uzņēmumos. Ceturtdien iecerēta zinātniski praktiskā konference “Funkcionālā pārtika zinātnē, likumdošanā, praksē”, ko vadīs LLU profesore Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne Daina Kārkliņa. Funkcionālajiem pārtikas produktiem ir noteiktas bioloģiski aktīvās sastāvdaļas, kas pozitīvi ietekmē organisma funkcijas (sausās graudu brokastis, bagātinātas ar kalciju, olas ar “Omega 3” taukskābi u.c.), tie neārstē noteiktas slimības, bet samazina saslimšanas risku.
Piektdien par savu produktu stāstīs japāņu sojas mērces ražotājs “Kikkoman”.
Visas izstādes dienas risināsies pavāru un konditoru konkurss.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.