«Ziņu» «Plītsstūra» recepšu slejas šefpavāres godā pieteikusies varen omulīga kundze vārdā Dzidra, kas solās apmierināt lasītāju intereses par laikmetīgiem un gadalaikam atbilstošiem ēdienu gatavošanas paņēmieniem.
«Ziņu» «Plītsstūra» recepšu slejas šefpavāres godā pieteikusies varen omulīga kundze vārdā Dzidra, kas solās apmierināt lasītāju intereses par laikmetīgiem un gadalaikam atbilstošiem ēdienu gatavošanas paņēmieniem.
Šoreiz piedāvājam pavasarī tik aktuālo skābeņu zupas recepti. Gan tikai pirmo variantu.
Aukstā ūdenī liek vārīties žāvētas cūkas ribiņas vai čingulīti. Uzvāra, noputo. Vāra apmēram divas, divarpus stundas, līdz gaļa mīksta. Tad pievieno putraimus vai iepriekš ūdenī izmērcētas grūbas. Zupai pieliek arī sīpolu vai ķiploka daiviņu. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, iemet sīki sagrieztus kartupeļus. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno kārtīgi nomazgātas un sagrieztas skābenes un divas lauru lapas. Pirms ēšanas nedrīkst aizmirst zaļumus. Krējums un ola nav obligāti, jo zupa ir vārīta ar gaļu un tādēļ vien jau ir diezgan sātīga.
Skābeņu zupas otro variantu varēsiet izlasīt «Ziņu» nākamajā numurā. Labu ēstgribu!