Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Skābeņu zupa

«Ziņu» «Plītsstūra» recepšu slejas šefpavāres godā pieteikusies varen omulīga kundze vārdā Dzidra, kas solās apmierināt lasītāju intereses par laikmetīgiem un gadalaikam atbilstošiem ēdienu gatavošanas paņēmieniem.

«Ziņu» «Plītsstūra» recepšu slejas šefpavāres godā pieteikusies varen omulīga kundze vārdā Dzidra, kas solās apmierināt lasītāju intereses par laikmetīgiem un gadalaikam atbilstošiem ēdienu gatavošanas paņēmieniem.
Šoreiz piedāvājam pavasarī tik aktuālo skābeņu zupas recepti. Gan tikai pirmo variantu.
Aukstā ūdenī liek vārīties žāvētas cūkas ribiņas vai čingulīti. Uzvāra, noputo. Vāra apmēram divas, divarpus stundas, līdz gaļa mīksta. Tad pievieno putraimus vai iepriekš ūdenī izmērcētas grūbas. Zupai pieliek arī sīpolu vai ķiploka daiviņu. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, iemet sīki sagrieztus kartupeļus. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno kārtīgi nomazgātas un sagrieztas skābenes un divas lauru lapas. Pirms ēšanas nedrīkst aizmirst zaļumus. Krējums un ola nav obligāti, jo zupa ir vārīta ar gaļu un tādēļ vien jau ir diezgan sātīga.
Skābeņu zupas otro variantu varēsiet izlasīt «Ziņu» nākamajā numurā. Labu ēstgribu!

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.