Zivju zupa Tā kā kāda «Ziņu» lasītāja pensijas gados izteica apmierinātību ar «Plītsstūrī» lasāmo recepšu vienkāršumu un lētumu, arī turpmāk neaizmirsīšu tos, kurus interesē pēc iespējas lētāku ēdienu pagatavošanas paņēmieni.
Zivju zupa
Tā kā kāda «Ziņu» lasītāja pensijas gados izteica apmierinātību ar «Plītsstūrī» lasāmo recepšu vienkāršumu un lētumu, arī turpmāk neaizmirsīšu tos, kurus interesē pēc iespējas lētāku ēdienu pagatavošanas paņēmieni.
Kā zināms, visgaršīgākā tā ir no upju un ezeru zivīm asariem, līdakām, brekšiem, karpām un citām. Taču var iztikt arī ar veikalos nopērkamajiem zivju atgriezumiem mencu galvām, lašu spuras un asakas. Arī no tiem zupa ir gana laba. Jāatceras vienīgi, ka visām zivīm jāizņem žaunas.
Zivju atgriezumus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra un noputo. Pievieno veselu sīpolu, apaļos melnos piparus, dažas lauru lapas un sāli. Vāra uz nelielas uguns kādu pusstundu. Caur sietiņu izkāš. Buljonam pieliek klāt kartupeļus un vāra vēl 15 minūtes.
Ēdot zupai pievieno krējumu. Un vēl īpaši garšīga zivs zupa ir, kad tai pievienotas dilles. Neaizmirstiet!
Dzidra