Vienai personai 350 g kvasa, 75 g liellopu gaļas, 80 g svaigu gurķu, puse olas, 50 g svaiga krējuma, 20 g sīpola, dilles, sāls, cukurs, sinepes.
Vienai personai
350 g kvasa, 75 g liellopu gaļas, 80 g svaigu gurķu, puse olas, 50 g svaiga krējuma, 20 g sīpola, dilles, sāls, cukurs, sinepes.
Vārītu gaļu sagriež mazos kubveida gabalos. Gurķus nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu lokus un dilles sīki sasmalcina. Ja vēlas, lokus var pārkaisīt ar sāli, saspiest ar karoti, līdz tie kļūst mīksti un atdala sulu.
Olu cieti novāra, noloba čaumalu, atdala baltumu no dzeltenuma. Olas baltumu sakapā, dzeltenumu izberž caur sietu, pievieno sāli, cukuru, sinepes, krējumu un labi samaisa.
Tad, nepārtraukti maisot, pielej maizes kvasu un pievieno sasmalcinātus produktus: gaļu, gurķus, olas baltumu, lokus, dilles, izmaisa, nogaršo un pasniedz.
Liellopu gaļas vietā var ņemt dažādu dzīvnieku gaļu dažādās kombinācijās.